
Veckans recept
Gambas med pikant sojasås

Ingredienser för 4 portion(er)
- 20 gambas / tigerräkor med skal
- olja
- ½ knippe koriander
- ½ knippe gräslök
- svart peppar, grovmalen
Till den pikanta sojasåsen:
- 6 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås
- 180 ml äppelvinäger
- 30 ml sesamolja
- 2 tsk strösocker
- 2 tsk vitlök, finhackad
- 2 tsk ingefära, finhackad
Förberedelse
Rör ihop alla ingredienserna väl för den pikanta sojasåsen i en skål. Halvera sedan tigerräkorna med skal på längden. Hetta upp olja i en panna och bryn tigerräkhalvorna hastigt först med skalsidan nedåt.
Vänd på tigerräkorna med en stekspade och bryn dem även på insidan. Deglasera med den pikanta sojasåsen och snurra runt tigerräkorna i pannan medan såsen reduceras lite. Fördela tigerräkorna på tallrik och häll såsen över. Dekorera med koriander och gräslök och peppra.
Använda produkter i det här receptet
Ingredienser för 4 portion(er)
- 20 gambas / tigerräkor med skal
- olja
- ½ knippe koriander
- ½ knippe gräslök
- svart peppar, grovmalen
Till den pikanta sojasåsen:
- 6 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås
- 180 ml äppelvinäger
- 30 ml sesamolja
- 2 tsk strösocker
- 2 tsk vitlök, finhackad
- 2 tsk ingefära, finhackad