Kyckling och salladslök grillat på spett
Sök
Filtrera
Kyckling och salladslök grillat på spett
Bookmark
1 av 267

Kyckling och salladslök grillat på spett

Kyckling och salladslök grillat på spett
Total tid 40min
Förberedelsetid: 40min
Näringsinnehåll (per portion): 501 kJ / 119 kcal
Fett: 4.6 g
Protein: 11.6 g
Kolhydrat: 7.4 g

Ingredienser för 4 portion(er)

eller

  • 4 msk Kikkoman Sojasås till ris

eller Sås till kyckling-salladslök-spett:

  • ½ msk vegetabilisk olja
  • ½ tsk shichimi (eller chili)

Förberedelse

  1. Skär kycklingköttet i bitar på ca 15 g. Ansa, skölj och skär salladslöken i bitar på ca 3 cm.
  2. Trä upp ingredienserna på spetten i den här ordningsföljden: kyckling (med skinnet uppåt) → salladslök → kyckling → salladslök → kyckling.
  3. Hetta upp den vegetabiliska oljan i en panna och stek spetten med skinnsidan nedåt på medelhög värme i ca 3 minuter (med locket på). Vänd spetten och stek i ca 1 minut till. Lägg spetten på en tallrik och håll varmt.
  4. Häll bort oljan som är kvar i pannan. Tillsätt Kikkoman Yakitori sås (eller Kikkoman Sojasås till ris) och värm upp. Lägg tillbaka spetten i pannan och skaka runt tills såsen täcker spetten fullständigt.
  5. Lägg spetten på en tallrik, strö över shichimi (eller chili) och servera.

Tillagning utan Kikkoman Yakitori sås (eller Kikkoman Sojasås till ris):

  1. Fram till stekningen tillagas spetten på samma sätt. Häll bort oljan som är kvar i pannan. Tillsätt farinsocker och mineralvatten och låt det småkoka tills sockret har lösts upp. Tillsätt sojasåsen och koka upp tills såsen blivit lite tjockflytande.
  2. Lägg tillbaka spetten i pannan och skaka runt tills såsen täcker spetten fullständigt.
  3. Lägg spetten på en tallrik, strö över shichimi (eller chili) och servera.

Begagnade produkter i det här receptet

Total tid 40min
Förberedelsetid: 40min
Näringsinnehåll (per portion): 501 kJ / 119 kcal
Fett: 4.6 g
Protein: 11.6 g
Kolhydrat: 7.4 g

Ingredienser för 4 portion(er)

eller

  • 4 msk Kikkoman Sojasås till ris

eller Sås till kyckling-salladslök-spett:

  • ½ msk vegetabilisk olja
  • ½ tsk shichimi (eller chili)