Yaki onigiri – grillade risbollar
Sök
Filtrera
Yaki onigiri – grillade risbollar
Bookmark
1 av 281

Yaki onigiri – grillade risbollar

Yaki onigiri – grillade risbollar
Total tid 15min
Förberedelsetid: 15min
Näringsinnehåll (per portion): 796 kJ / 119 kcal
Fett: 4.8 g
Protein: 4.9 g
Kolhydrat: 31.1 g

Ingredienser för 4 portion(er)

Till såsen:

Förberedelse

  1. Rör ihop riset, sojasåsen och sesamfröna väl i en skål.
  2. Linda in det kryddade riset i plastfolie och forma trekantiga ”bollar” (4 styck).
  3. Hetta upp den vegetabiliska oljan och sesamoljan i en belagd panna och stek det formade riset på båda sidorna på medelhög värme.
  4. Till såsen: Blanda sojasåsen, äggulan och sockret i en liten skål. Pensla de stekta risbollarna på ena sidan med såsen och stek den knaprig. Vänd risbollarna, pensla med resten av såsen och stek andra sidan knaprig.
  5. Arrangera risbollarna på tallrikar och servera med pickles efter tycke.

Begagnade produkter i det här receptet

Total tid 15min
Förberedelsetid: 15min
Näringsinnehåll (per portion): 796 kJ / 119 kcal
Fett: 4.8 g
Protein: 4.9 g
Kolhydrat: 31.1 g

Ingredienser för 4 portion(er)

Till såsen: