Sök
Filtrera
Gambas med pikant sojasås
Bookmark
1 av 303

Veckans recept

Gambas med pikant sojasås

Gambas med pikant sojasås
Total tid 30min
Förberedelsetid: 30min
Näringsinnehåll (per portion): 972 kJ / 232 kcal
Fett: 13.6 g
Protein: 20.3 g
Kolhydrat: 5.6 g

Ingredienser för 4 portion(er)

  • 20 gambas / tigerräkor med skal
  • olja
  • ½ knippe koriander
  • ½ knippe gräslök
  • svart peppar, grovmalen

Till den pikanta sojasåsen:

Förberedelse

Rör ihop alla ingredienserna väl för den pikanta sojasåsen i en skål. Halvera sedan tigerräkorna med skal på längden. Hetta upp olja i en panna och bryn tigerräkhalvorna hastigt först med skalsidan nedåt.

Vänd på tigerräkorna med en stekspade och bryn dem även på insidan. Deglasera med den pikanta sojasåsen och snurra runt tigerräkorna i pannan medan såsen reduceras lite. Fördela tigerräkorna på tallrik och häll såsen över. Dekorera med koriander och gräslök och peppra.

Använda produkter i det här receptet

Total tid 30min
Förberedelsetid: 30min
Näringsinnehåll (per portion): 972 kJ / 232 kcal
Fett: 13.6 g
Protein: 20.3 g
Kolhydrat: 5.6 g

Ingredienser för 4 portion(er)

  • 20 gambas / tigerräkor med skal
  • olja
  • ½ knippe koriander
  • ½ knippe gräslök
  • svart peppar, grovmalen

Till den pikanta sojasåsen: