Conchiglie-räkor och grönsaker med currygräddsås
Sök
Filtrera
Conchiglie-räkor och grönsaker med currygräddsås
Bookmark
1 av 256

Conchiglie-räkor och grönsaker med currygräddsås

Förberedelsetid: 35min
Calorific värde (per portion): 2143 kJ / 512 kcal

Ingredienser för 4 portioner

  • 2 stjälkar basilika
  • 1 liten gul paprika
  • 160 g spetskål
  • 160 g körsbärstomater (ca 16 styck)
  • 240 g conchiglie / snäckpasta
  • 160 g räkor, färdiga för tillagning
  • 2 msk olivolja
  • salt, nymalen peppar
  • 160 ml favoritbuljong (t.ex. höns-, grönsaks- eller fiskbuljong)
  • 200 g grädde
  • *4 msk Kikkoman Naturligt bryggd sojasås
  • 4 msk söt senap
  • 4 tsk currypulver

*Alternativt kan du använda Kikkoman Tamari glutenfri sojasås eller Kikkoman ekologisk sojasås.

Förberedelse

1. Plocka av, skölj och klappa basilikabladen torra. Halvera paprikan, ansa kärnor och sidväggar och skölj paprikan. Skölj spetskålen och tärna den och paprikan i 2-3 cm stora tärningar. Skölj tomaterna.

2. Koka snäckpastan enligt anvisningarna på förpackningen. Skölj och torka av räkorna. Hetta upp olivoljan, tillsätt räkorna och grönsakerna, fräs i 4-5 minuter, krydda lätt med salt och peppar, ta upp och håll varmt.

3. Tillsätt buljongen, grädden, sojasåsen, senapen och currypulvret till räkornas stekfett, koka upp och låt koka ihop lite.

4. Blanda grönsakerna, räkorna och snäckpastan med såsen, lägg upp på tallrikar, garnera med basilikan och servera.

Ingredienser för 4 portioner

  • 2 stjälkar basilika
  • 1 liten gul paprika
  • 160 g spetskål
  • 160 g körsbärstomater (ca 16 styck)
  • 240 g conchiglie / snäckpasta
  • 160 g räkor, färdiga för tillagning
  • 2 msk olivolja
  • salt, nymalen peppar
  • 160 ml favoritbuljong (t.ex. höns-, grönsaks- eller fiskbuljong)
  • 200 g grädde
  • *4 msk Kikkoman Naturligt bryggd sojasås
  • 4 msk söt senap
  • 4 tsk currypulver

*Alternativt kan du använda Kikkoman Tamari glutenfri sojasås eller Kikkoman ekologisk sojasås.