Pankopanerad ugnsstekt squash med räkor
Sök
Filtrera
Pankopanerad ugnsstekt squash med räkor
Bookmark
1 av 385

Pankopanerad ugnsstekt squash med räkor

Pankopanerad ugnsstekt squash med räkor
Total tid 45min
Förberedelsetid: 10min
Tillagningstid 35min
Näringsinnehåll (per portion): 1651 kJ / 393 kcal
Fett: 24.8 g
Protein: 19.8 g
Kolhydrat: 19.7 g

Ingredienser för 4 portion(er)

Förberedelse

  1. Skölj squashen, skär bort ändarna, halvera på längden och gröp ur fruktköttet tills en rand på ca ½ cm är kvar. Fintärna fruktköttet. Skölj och klappa persiljan torr, plocka av och grovhacka bladen. Skölj och fyrdela tomaterna.
  2. Skala och fintärna löken. Hetta upp oljan och bryn löken, räkorna, tomaterna och squashfruktköttet. Pudra över och fräs mjölet. Häll över grädden och Sojasås till ris (alternativt sojasås + socker), koka upp och reducera en aning. Smaksätt såsen med hälften av persiljan och smaka av med peppar och paprikapulver.
  3. Sätt ugnen på 200 °C över- och undervärme (180 °C varmluft). Lägg squashhalvorna på en bakplåt och fyll dem med såsen. Blanda pankoströbrödet, parmesanosten och lite paprikapulver, strö över squashen och ugnsstek i förvärmd ugn i ca 20–25 minuter.
  4. Strö resten av persiljan över den fyllda squashen och servera.
Total tid 45min
Förberedelsetid: 10min
Tillagningstid 35min
Näringsinnehåll (per portion): 1651 kJ / 393 kcal
Fett: 24.8 g
Protein: 19.8 g
Kolhydrat: 19.7 g

Ingredienser för 4 portion(er)