
1 av 385
Pankopanerad ugnsstekt squash med räkor
Naturligt bryggd sojasås
Sojasås till Ris
Kikkoman Panko – krispigt skorpmjöl i japansk stil
Huvudrätter
Skaldjur
Grill säsongen

Total tid
45min
Förberedelsetid:
10min
Tillagningstid
35min
Näringsinnehåll (per portion):
1651 kJ / 393 kcal
Fett:
24.8 g
Protein:
19.8 g
Kolhydrat:
19.7 g
Ingredienser för 4 portion(er)
- 4 squash
- ½ knippe persilja
- 100 g körsbärstomater
- 1 gul lök
- 2 msk olivolja
- 200 g räkor, färdiga för tillagning
- 2 tsk vetemjöl
- 200 g grädde (alternativt: havredryck)
- 3–4 msk Kikkoman Sojasås till ris (eller 3–4 msk Kikkoman Naturligt bryggd sojasås och ca ½ tsk strösocker)
- nymalen peppar
- paprikapulver, delikatess
- 40 g Kikkoman Panko – krispigt skorpmjöl i japansk stil
- 40 g riven parmesan
Förberedelse
- Skölj squashen, skär bort ändarna, halvera på längden och gröp ur fruktköttet tills en rand på ca ½ cm är kvar. Fintärna fruktköttet. Skölj och klappa persiljan torr, plocka av och grovhacka bladen. Skölj och fyrdela tomaterna.
- Skala och fintärna löken. Hetta upp oljan och bryn löken, räkorna, tomaterna och squashfruktköttet. Pudra över och fräs mjölet. Häll över grädden och Sojasås till ris (alternativt sojasås + socker), koka upp och reducera en aning. Smaksätt såsen med hälften av persiljan och smaka av med peppar och paprikapulver.
- Sätt ugnen på 200 °C över- och undervärme (180 °C varmluft). Lägg squashhalvorna på en bakplåt och fyll dem med såsen. Blanda pankoströbrödet, parmesanosten och lite paprikapulver, strö över squashen och ugnsstek i förvärmd ugn i ca 20–25 minuter.
- Strö resten av persiljan över den fyllda squashen och servera.
Använda produkter i det här receptet
Total tid
45min
Förberedelsetid:
10min
Tillagningstid
35min
Näringsinnehåll (per portion):
1651 kJ / 393 kcal
Fett:
24.8 g
Protein:
19.8 g
Kolhydrat:
19.7 g
Ingredienser för 4 portion(er)
- 4 squash
- ½ knippe persilja
- 100 g körsbärstomater
- 1 gul lök
- 2 msk olivolja
- 200 g räkor, färdiga för tillagning
- 2 tsk vetemjöl
- 200 g grädde (alternativt: havredryck)
- 3–4 msk Kikkoman Sojasås till ris (eller 3–4 msk Kikkoman Naturligt bryggd sojasås och ca ½ tsk strösocker)
- nymalen peppar
- paprikapulver, delikatess
- 40 g Kikkoman Panko – krispigt skorpmjöl i japansk stil
- 40 g riven parmesan