Vegetarisk gryta med svamp och mörk öl
Vegetarisk gryta med svamp och mörk öl

Vegetarisk gryta med svamp och mörk öl

Total tid 45 Min.
15 Min. Tid för förberedelse
30 Min. Tillagningstid

En fyllig, aromatisk gryta med svamp och morötter, som sjuds försiktigt i mörk öl med Kikkoman sojasås. Denna rejäla vegetariska huvudrätt, avslutad med grädde för fyllighet, är perfekt för en julmåltid tillsammans med ugnsrostade potatisar.

Ingredienser

2 Portioner
250 g
champinjoner
2 
morötter
3 msk
olivolja
2 
kvistar timjan
1 tsk
nymalen svartpeppar
100 ml
mörk öl
200 ml
grönsaksbuljong
50 ml
vispgrädde
300 g
potatis

Förberedelse

Steg 1

250 g champinjoner – 2  morötter – 2 msk olivolja – 2  kvistar timjan – 1 tsk nymalen svartpeppar

Skala och skiva morötterna. Rensa och halvera champinjonerna. Fräs i en kastrull med olivoljan. Tillsätt timjan och peppar.

Steg 2

300 g potatis – 1 msk olivolja – 100 ml mörk öl – 2 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås200 ml grönsaksbuljong – 50 ml vispgrädde

Skala potatisen, skär den i lagom stora munsbitar och blanda med en matsked olivolja. Ugnsbaka på 200 °C i cirka 30 minuter, tills den är gyllenbrun och mjuk. Medan potatisen tillagas, häll ölen i kastrullen från steg 1, tillsätt Kikkoman sojasås och låt sjuda i några minuter tills den har reducerats något. Tillsätt buljong och grädde, täck över och låt sjuda i 10 minuter. Servera med den rostade potatisen.

Tips

För att spara tid kan du använda färdigrostad potatis – eller, om du redan har färdigkokt potatis, spraya dem med olja och baka i en airfryer i 5–8 minuter.

Recept-ID: 1615

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Steg-för-steg-matlagning på ett enkelt sätt! Klicka för att börja nu

250 g champinjoner – 2 morötter – 2 msk olivolja – 2 kvistar timjan – 1 tsk nymalen svartpeppar

Skala och skiva morötterna. Rensa och halvera champinjonerna. Fräs i en kastrull med olivoljan. Tillsätt timjan och peppar.

300 g potatis – 1 msk olivolja – 100 ml mörk öl – 2 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås200 ml grönsaksbuljong – 50 ml vispgrädde

Skala potatisen, skär den i lagom stora munsbitar och blanda med en matsked olivolja. Ugnsbaka på 200 °C i cirka 30 minuter, tills den är gyllenbrun och mjuk. Medan potatisen tillagas, häll ölen i kastrullen från steg 1, tillsätt Kikkoman sojasås och låt sjuda i några minuter tills den har reducerats något. Tillsätt buljong och grädde, täck över och låt sjuda i 10 minuter. Servera med den rostade potatisen.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar

Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.