

Vegetarisk gryta med svamp och mörk öl
En fyllig, aromatisk gryta med svamp och morötter, som sjuds försiktigt i mörk öl med Kikkoman sojasås. Denna rejäla vegetariska huvudrätt, avslutad med grädde för fyllighet, är perfekt för en julmåltid tillsammans med ugnsrostade potatisar.
Förberedelse
Steg 1

250 g champinjoner – 2 morötter – 2 msk olivolja – 2 kvistar timjan – 1 tsk nymalen svartpeppar
Skala och skiva morötterna. Rensa och halvera champinjonerna. Fräs i en kastrull med olivoljan. Tillsätt timjan och peppar.
Steg 2

300 g potatis – 1 msk olivolja – 100 ml mörk öl – 2 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås – 200 ml grönsaksbuljong – 50 ml vispgrädde
Skala potatisen, skär den i lagom stora munsbitar och blanda med en matsked olivolja. Ugnsbaka på 200 °C i cirka 30 minuter, tills den är gyllenbrun och mjuk. Medan potatisen tillagas, häll ölen i kastrullen från steg 1, tillsätt Kikkoman sojasås och låt sjuda i några minuter tills den har reducerats något. Tillsätt buljong och grädde, täck över och låt sjuda i 10 minuter. Servera med den rostade potatisen.
Tips
För att spara tid kan du använda färdigrostad potatis – eller, om du redan har färdigkokt potatis, spraya dem med olja och baka i en airfryer i 5–8 minuter.
Recept-ID: 1615
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer













