https://old.kikkoman.se/recept/recipe-detail/r/stekt-teriyaki-sjoetunga-med-champagnesaas/

Total tid 50 Min.
50 Min. Tid för förberedelse

Ingredienser

4 Portioner
180 g
långkornigt vildris
100 g
champinjoner
1 msk
smör
1 msk
mandelspån
1 msk
hackade örter, färska eller djupfrysta
6 
sjötungefiléer (allt efter storlek), färdiga för tillagning
200 ml
fiskfond
100 g
crème double
200 ml
champagne (eller annan skumpa)
1 nypa
strösocker
50 g
kallt smör
1 ½ msk
vispad grädde
2 msk
skirat (koncentrerat) smör
Näringsinnehåll (per portion): 3166 kJ  /  756 kcal
28 g Fett
33,1 g Protein
45 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Koka vildriset enligt anvisningarna på förpackningen. Ansa och tunnskiva champinjonerna, fräs upp dem i smör. Rosta mandelspånen guldgula i en stekpanna utan fett. Vänd ned champinjonerna, mandelspånen och de hackade örterna i det färdiga vildriset. Håll varmt.

Steg 2

Skölj sjötungefiléerna under rinnande vatten, klappa torrt med kökspapper och marinera i Teriyakisås med rostad vitlök i 15 minuter.

Steg 3

Såsen: Koka ihop fiskfonden med crème double och skumpa till hälften, smaksätt lite med en nypa socker och sojasåsen, vispa ned det iskalla smöret bitvis i såsen. Smaka av såsen med sojasås strax före serveringen, vänd ned den vispade grädden och vispa såsen skummig med stavmixern.

Steg 4

Hetta upp koncentrerat smör i en panna, klappa sjötungefiléerna lätt torra med kökspapper och stek dem på båda sidorna i ca 2 minuter, häll då och då hett skirat smör över filéerna. Servera med champagnesåsen och vildrisvariationen.

Tips

Efter tycke kan du i stället för rent vildris ta en blandning av långkornigt ris och vildris eller helt enkelt bara långkornigt ris.

Recept-ID: 337

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Koka vildriset enligt anvisningarna på förpackningen. Ansa och tunnskiva champinjonerna, fräs upp dem i smör. Rosta mandelspånen guldgula i en stekpanna utan fett. Vänd ned champinjonerna, mandelspånen och de hackade örterna i det färdiga vildriset. Håll varmt.

Skölj sjötungefiléerna under rinnande vatten, klappa torrt med kökspapper och marinera i Teriyakisås med rostad vitlök i 15 minuter.

Såsen: Koka ihop fiskfonden med crème double och skumpa till hälften, smaksätt lite med en nypa socker och sojasåsen, vispa ned det iskalla smöret bitvis i såsen. Smaka av såsen med sojasås strax före serveringen, vänd ned den vispade grädden och vispa såsen skummig med stavmixern.

Hetta upp koncentrerat smör i en panna, klappa sjötungefiléerna lätt torra med kökspapper och stek dem på båda sidorna i ca 2 minuter, häll då och då hett skirat smör över filéerna. Servera med champagnesåsen och vildrisvariationen.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.