https://old.kikkoman.se/recept/recipe-detail/r/stekt-teriyaki-sjoetunga-med-champagnesaas/
Ingredienser
Förberedelse
Steg 1
Koka vildriset enligt anvisningarna på förpackningen. Ansa och tunnskiva champinjonerna, fräs upp dem i smör. Rosta mandelspånen guldgula i en stekpanna utan fett. Vänd ned champinjonerna, mandelspånen och de hackade örterna i det färdiga vildriset. Håll varmt.
Steg 2
Skölj sjötungefiléerna under rinnande vatten, klappa torrt med kökspapper och marinera i Teriyakisås med rostad vitlök i 15 minuter.
Steg 3
Såsen: Koka ihop fiskfonden med crème double och skumpa till hälften, smaksätt lite med en nypa socker och sojasåsen, vispa ned det iskalla smöret bitvis i såsen. Smaka av såsen med sojasås strax före serveringen, vänd ned den vispade grädden och vispa såsen skummig med stavmixern.
Steg 4
Hetta upp koncentrerat smör i en panna, klappa sjötungefiléerna lätt torra med kökspapper och stek dem på båda sidorna i ca 2 minuter, häll då och då hett skirat smör över filéerna. Servera med champagnesåsen och vildrisvariationen.
Tips
Efter tycke kan du i stället för rent vildris ta en blandning av långkornigt ris och vildris eller helt enkelt bara långkornigt ris.
Recept-ID: 337
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer