Previous
Next
Tillgängliga storlekar
250 ml glasflaska

Teriyakisås med rostad vitlök

Alla som gillar teriyaki och grillning kommer att älska vår Kikkoman Teriyakisås med rostad vitlök!

Med den kan du pimpa upp alla kött-, kyckling-, fisk- och grönsaksrecept med ett angenämt pikant smaksting. De utsökta färska ingredienserna, framför allt vitlök, höjer smaken på kraftiga grillade och stekta maträtter, både i ugnen och i stekpannan. Som dippsås smakar den absolut oslagbart gott. Liksom alla teriyakisåser från Kikkoman framställs även Teriyakisås med rostad vitlök på vår klassiska naturligt bryggda sojasås

Ordet teriyaki kommer från de två japanska orden teri (glans) och yaki (grilla, bräsera). I Japan hör maträtter i teriyaki style sedan generationer till en traditionell måltid. Först läggs havets frukter, kött eller grönsaker in i en teriyakimarinad och sedan steks, bräseras eller grillas det. Klassiska teriyakisåser har en söt-sur smak som ger maten i pannan, i ugnen eller på grillen en arom utöver det vanliga. Och den passar inte endast till det japanska köket! Teriyakisåser är alldeles utmärkta som smaksättare till stekta, gratinerade och grillade maträtter från hela världen.

Kikkomans teriyakisåser är färdigmarinader med hög kvalité. De finns i olika smakriktningar, genuin teriyaki och smakfullt uppiffat med rostad vitlök, honung eller rostade sesamfrön. Dessutom finns det en glutenfri variant. Prova dem själv! De gör det väldigt enkelt att få fram en fyllig smak på marinerade eller grillade maträtter.

mer

Ingredienser

Sojasås (Vatten, Sojabönor, Vete, Salt), Vatten, Socker, Vin (innehåller Svaveldioxid), Rostad vitlökspulver (3,8%), (Vitlök, Solrosolja), Spritvinäger, Modifierad majsstärkelse, Fin vitlök (1,4%) ), Salt.

Näringsvärden

Energi635 kJ
Fett< 0,5 g
varav mättat fett0 g
Kolhydrat28 g
varav sockerarter23 g
Protein5,2 g
Salt7,3 g

Visste du?

Använd Kikkoman Teriyakisås med rostad vitlök som färdigmarinad med hög kvalité – idealiskt för stekt kyckling, oxkött, räkor eller revbensspjäll. Dessa måltider blir särskilt möra om de marineras i minst 30 minuter före stekningen. Till och med i stekt ris utlöser denna lätt söta och pikanta teriyakisås verkliga smakexplosioner. Det räcker med ett par stänk i stekpannan!