Teriyakisås med rostad sesam
Previous
Next
Tillgängliga storlekar
250 ml glasflaska

Teriyakisås med rostad sesam

För alla teriyaki-entusiaster och alla som vill ha en mild, nötaktig arom har vi med Teriyakisås med rostad sesam en variant till i vårt sortiment.

Den här teriyakisåsen övertygar med en naturlig nötaktig smak som gör att den passar perfekt både till kött och kyckling och även till fisk och nästan alla sorters grönsaker. Dessutom är den perfekt som dippsås! Även vår Teriyakisås med rostad sesam baserar på vår klassiska naturligt bryggda sojasås, kompletterad med färska, rostade sesamfrön och andra utsökta ingredienser. För en underbart fyllig smak!

Ordet teriyaki kommer från de två japanska orden teri (glans) och yaki (grilla, bräsera). I Japan hör maträtter i teriyaki style sedan generationer till en traditionell måltid. Först läggs havets frukter, kött eller grönsaker in i en teriyakimarinad och sedan steks, bräseras eller grillas det. Klassiska teriyakisåser har en söt-sur smak som ger maten i pannan, i ugnen eller på grillen en arom utöver det vanliga. Och den passar inte endast till det japanska köket! Teriyakisåser är alldeles utmärkta som smaksättare till stekta, gratinerade och grillade maträtter från hela världen.

Kikkomans teriyakisåser är färdigmarinader med hög kvalité. De finns i olika smakriktningar, genuin teriyaki och smakfullt uppiffat med rostad vitlök, honung eller rostade sesamfrön. Dessutom finns det en glutenfri variant. Prova dem själv! De gör det väldigt enkelt att få fram en fyllig smak på marinerade eller grillade maträtter.

Denna sojasås från Kikkoman passar till veganer.    

mer

Ingredienser

Sojasås (Vatten, Sojabönor, Vete, Salt), Vatten, Socker, Sesamfrön (1,6%), Modifierad stärkelse, Spritvinäger, Vitlökpulver, Svartpeppar, Salt, Capsicum-extrakt.

Näringsvärde per 100 ml

Energi966 kJ / 231 kcal
Fett2,6 g
varav mättat fett0,6 g
Kolhydrat44 g
varav sockerarter43 g
Protein4,8 g
Salt6,1 g

Visste du?

Intensiv smak – det ger vår Teriyakisås med rostad sesam. Ofta räcker ett par stänk i stekpannan eller kastrullen. Prova gärna också att marinera kyckling i den här såsen! Då får du uppleva hur stekta kycklingbröst bli härligt saftiga och hur såsen ger dem en nötaktig touch.