Previous
Next
Tillgängliga storlekar
250ml glasflaska

Teriyaki barbecuesås med honung

Till allas glädje som gillar vår klassiska Teriyaki marinad finns det nu Teriyaki barbecuesås med honung.

I Japan används den mest som aromrik marinad eller som dippsås, för den ger maträtterna en fin sötaktig smaknyans och går särskilt bra ihop med kött, grönsaker eller tofu. Den här såsen framställs av vår naturligt bryggda sojasås, utsökta ingredienser såsom ingefära, vitlök, gul lök och vin och smaksätts speciellt med honung.

Ordet teriyaki kommer från de två japanska orden teri (glans) och yaki (grilla, bräsera). I Japan hör maträtter i teriyaki style sedan generationer till en traditionell måltid. Först läggs havets frukter, kött eller grönsaker in i en teriyakimarinad och sedan steks, bräseras eller grillas det. Klassiska teriyakisåser har en söt-sur smak som ger maten i pannan, i ugnen eller på grillen en arom utöver det vanliga. Och den passar inte endast till det japanska köket! Teriyakisåser är alldeles utmärkta som smaksättare till stekta, gratinerade och grillade maträtter från hela världen.

Kikkomans teriyakisåser är färdigmarinader med hög kvalité. De finns i olika smakriktningar, genuin teriyaki och smakfullt uppiffat med rostad vitlök, honung eller rostade sesamfrön. Dessutom finns det en glutenfri variant. Prova dem själv! De gör det väldigt enkelt att få fram en fyllig smak på marinerade eller grillade maträtter.

mer

Ingredienser

Sojasås (Vatten, Sojabönor, Vete, Salt), Socker, Vatten, Vin (innehåller Svaveldioxid), Honung (6%), Melass, Modifierad majsstärkelse, Spritvinäger, Lökpulver, Salt, Jästextrakt, Vitlökpulver, Ingefära pulver.

Näringsvärden

Energi958 kJ
Fett0 g
varav mättat fett0 g
Carbohydrate47 g
varav sockerarter42 g
Protein5,0 g
Salt6,8 g

Visste du?

Pensla såsen på det nästan färdiggrillade köttet, lägg det en kort stund till på grillen och njut sedan av denna speciella fulländade teriyaki från Kikkoman. Eller använd Teriyaki barbecuesås med honung helt enkelt som dippsås med japansk touch.