




























Tillgängliga storlekar
Smaksättning för sushiris
Kikkoman Smaksättning för sushiris är den perfekta smaksättaren när du själv gör sushiris hemma. Den är mildare än vanlig fruktvinäger och har dessutom lägre syrahalt. Den här risvinägern passar inte bara till sushiris, även sallader eller marinader till kött och fisk blir helt underbara.
Denna sojasås från Kikkoman passar till veganer.
Ingredienser
Vatten, Ris vinäger (31%), Socker, Salt.
Näringsvärde
per 100 ml
Energi | 706 kJ / 169 kcal |
Fett | 0 g |
varav mättat fett | 0 g |
Kolhydrat | 38 g |
varav sockerarter | 37 g |
Protein | 0 g |
Salt | 7,5 g |
Visste du?
När du gör sushi bör du ta ett speciellt sushiris – ett japanskt rundkornigt ris. Varför rundkornigt? Stärkelsen i de runda kornen gör att riset klibbar ordentligt och att ingredienserna i sushirullarna håller ihop. Det är viktigt att alltid skölja sushiriset först. Om du nu kokar riset i riskokare eller i en kastrull, förhållandet mellan ris och vatten ska vara 1:1. Då sväller nämligen riset till max och blir perfekt för att formas till sushirullar.