































Tillgängliga storlekar
Glutenfri Teriyaki marinad
Med Kikkoman Glutenfri Teriyaki marinad ger vi alla som älskar sojasås, men inte tål gluten, möjlighet att kunna njuta av kött och grönsaker med omisskännlig teriyakismak. Som marinad under grillsäsongen eller som extra sting till stekt kött – den här såsen ger rätterna en enastående fyllig smak.
Teriyaki är ett japanskt sätt att tillaga kött och fisk. Då marineras först ingredienserna och sedan grillas eller steks de och får då en söt-pikant smak. Men teriyaki är inte reserverad enbart för det japanska köket. Såsen passar lika perfekt till alla grillklassiker.
Dessutom passar den särskilt bra till ris eller sallad. Kikkoman Glutenfri Teriyaki marinad är förresten alldeles utmärkt som ingrediens i läckra dippsåser.
Denna sojasås från Kikkoman passar till veganer.
Ingredienser
Glutenfri Sojasås (Vatten, Sojabönor, Salt, Ättika), Vin (innehåller Svaveldioxid), Socker, Vatten, Ättika, Salt, Kryddextrakter, Lökpulver, Vitlökspulver.
Näringsvärde
per 100 ml
Energi | 430 kJ / 103 kcal |
Fett | 0 g |
varav mättat fett | 0 g |
Kolhydrat | 14 g |
varav sockerarter | 14 g |
Protein | 6,9 g |
Salt | 11,5 g |
Visste du?
Gluten är en sammansättning av proteiner som exempelvis i förbindelse med vatten gör degen elastisk. Glutenintolerans, celiaki, förekommer världen över i genomsnitt hos ca varje 3000:e person, men det finns regionala skillnader.