Tamari glutenfri sojasås
Tamari glutenfri sojasås
Tamari glutenfri sojasås
Previous
Next
Tillgängliga storlekar
1 l PET-flaska, 10 ml portions-sachet, 20 l bag-in-box

Tamari glutenfri sojasås

glutenfri
glutenfri
veganistisch
veganistisch
halal
halal

Njut av vår Tamari soja sås även om du är glutenintolerant

Gluten finns i de flesta typer av spannmål, inklusive vete som vi använder för att göra vår naturligt bryggda soja sås. Men nu har vi goda nyheter för alla soja sås fans som även är glutenintoleranta, i Kikkoman familjen finns nu även Tamari gluten fri soja soja. Liksom vår klassiska soja, genomgår den glutenfria en naturlig fermenteringsprocess och den är lika god som originalet.

En sås för alla

Den naturligt bryggda Tamari glutenfria sojan kan användas i alla recept som ett substitut för vår klassiska soja sås.

Var uppmärksam!

Vår Tamari glutenfria soja sås bryggs just nu enligt ett nytt recept och är inte längre enbart glutenfri utan även halal certifierad. Personer som följer en halal certifierad kost kan nu använda vår soja sås utan att tveka. Dock ber vi er vara uppmärksamma och läsa etiketterna om det är just halal certifieringen man söker efter då det fortfarande kan finnas kvar några flaskor av det gamla receptet i butik.

Den här sojasåsen har för hela Europa officiellt utmärkts med märket V-label vegan från den oberoende organisationen European Vegetarian Union (EVU) efter ett strikt förfarande för provning och urval.

mer

Ingredienser

Vatten, Sojabönor, Salt, Ättika.

Näringsvärden

Energi240 kJ
Fett0 g
varav mättat fett0 g
Kolhydrat2 g
varav sockerarter0 g
Protein10 g
Salt16,4 g

Visste du...?

Gluten är en sammansättning av proteiner. Det är det som gör degen klibbig eftersom den blir elastisk när den kombineras med vatten. Glutenintolerans påverkar cirka en av 3 000 människor runt om i världen, men det finns regionala skillnader.