Kärlekshälsning från köket –

tre menyer till Alla hjärtans dag för förälskade

Den 14 februari regnar det röda rosor och romantiken härskar nästan hela världen runt. Alla hjärtans dag är en dag för förälskade – och en dag för passionerade kärleksförklaringar och kärleksbudskap. Den som uppfann Alla hjärtans dag, det var förresten redan på 200-talet, lär ha varit helgonet Valentinus. Redan i gamla Rom skänkte man kvinnorna blommor den 14 februari för att hedra den romerska gudinnan Juno. Ritualerna på Alla hjärtans dag varierar från land till land. Medan man i stora delar av Europa ger bort blommor, ett kärleksbrev och små presenter som låter allas hjärtan klappa, båda förälskade män och kvinnor, är det i Japan så att endast männen får presenter den 14 februari.

Japanska ritualer på Alla hjärtans dag

Till Alla hjärtans dag ger japanskorna traditionellt bort choklad och godis till de män som de tycker särskilt mycket om, som helt enkelt verkar sympatiska eller som de gärna arbetar med! För i Japan är Alla hjärtans dag inte bara en dag för förälskade! Exakt en månad senare, på den så kallade ”white day” den 14 mars, returnerar Japans herrar gåvorna till damerna. För det mesta blir det inte bara vit choklad, utan den här dagen gärna även en eller annan present till japanskorna.  

Kulinariska delikatesser speciellt för förälskade

Vad som är mest populärt på Alla hjärtans dag förutom blommor, kärleksbrev och små presenter är nästan överallt en romantisk middag på tu man hand. Kikkoman har ställt samman tre menyer till Alla hjärtans dag som garanterar romantiska stunder på tu man hand med delikatesser av alla de slag – helt enkelt betagande! Låt dig förföras! 

1. Alla-hjärtans-dag-meny för alla som älskar mat från Medelhavet

Den hälsosamma kombinationen av många färska ingredienser är tjusningen med denna Valentine-meny. Smaksatt med en ordentlig skvätt Kikkoman Naturligt bryggd sojasås serverar du din käraste maträtter som inte bara stimulerar gommen utan även sinnena! 

Ännu fler recept hittar du här – låt dig inspireras!

2. Alla-hjärtans-dag-meny för alla som älskar asiatisk mat 

Lite mer exotiskt för förälskade framstår vår Valentine-meny med asiatisk anstrykning och eldigt fruktig arom. 

Ännu fler härliga asiatiska recept hittar du här.

3. Alla-hjärtans-dag-meny för Japan-gourméer

Det japanska köket är särskilt populärt på Alla hjärtans dag! I stället för flera rätter efter varandra, servera helt enkelt – precis som man gör det i Japan – många läckra smårätter samtidigt. Det måste förresten inte alltid vara sushi, maki & co! Kikkoman har ställt samman ett urval av japanska delikatesser som var och en i sig är en alldeles speciell njutning för romantiska, tvåsamma stunder. Och det fina med det hela: Det går fantastiskt bra att förbereda den här Alla-hjärtans-dag-menyn.

Variera! Ännu fler typiskt japanska recept hittar du här.