Massor av dressingar med Kikkoman

Sallader finns i de mest olika varianter, som huvudaktör eller som tillbehör, speciellt till grillrätter. Visste du att våra olika Kikkoman såser är idealiska när du vill variera dina egna salladskreationer?

Följande videofilm visar hur lätt det är att lyckas med en läcker dressing för en blandsallad. Dessutom ser du ett par enkla tricks hur du kan pimpa din sallad och hur du kan göra sallad längre hållbar:

Dressingen kan du variera allt efter tycke och smak. Salladssås kan baseras på olja och vinäger eller yoghurt, vara tunn- eller tjockflytande, vara kraftig, ha ett lite hett sting eller en fruktig smaknyans. Låt fantasin flöda!

Vi har här ställt samman en rad med salladsdressingar och vinägretter som har ett gemensamt – Kikkoman såser ger Umami. Inte bara våra sojasåser, även våra specialsåser passar perfekt i dressingar.

 

Våra tips:

  • Om du vill ha det riktigt okomplicerat använder du helt enkelt vår färdiga sesamdressing. Krämig och smaksatt med malna sesamfrön ger den din sallad en underbar japansk touch – kul med något annat!

  • Om du nu pimpar din sallad med biffstrimlor, kycklingfiléer eller räkor, kombinerar den med bär eller andra frukter, strör över karamelliserade nötter eller pinjenötter som topping eller, eller, eller – de olika Kikkoman såserna som ger det där lilla extra. Låt det smaka!

Fler salladsrecept från Kikkoman

Inte bara grönsallad med spännande dressingar, även de älskade nudel- och potatissalladerna är oumbärliga på matsedeln – både till barbecuen på sommaren och till de normala måltiderna. För att vardagsmaten alltid ska vara omväxlande har vi här ställt samman ännu fler salladskreationer till dig.

Salladrecept

Tofu-grönsakskroketter
Bookmark
Tofu-grönsakskroketter
Varm Mirin-kyckling och pumpasallad
Bookmark
Varm Mirin-kyckling och pumpasallad
40min 1597 kJ / 380 kcal
Kryddiga räkspett med ströbröd med krämig edamame-dipp
Bookmark
Kryddiga räkspett med ströbröd med krämig edamame-dipp
30min 2438 kJ / 583 kcal
Sojamarinad med chili
Bookmark
Sojamarinad med chili
35min 486 kJ / 116 kcal
Dippsås på oliver och sojasås
Bookmark
Dippsås på oliver och sojasås
10min 951 kJ / 227 kcal
Previous
Next