ONE TRAY – Härliga allt-i-ett-recept för ugnen med Kikkoman sojasås

ONE TRAY

Härliga allt-i-ett-recept för ugnen med Kikkoman sojasås, de är lätta att göra och lyckas även på grillen!

Sojasås och fiskspecialiteter från grillen eller ur ugnen är en perfekt duo! Kikkomans naturligt bryggda sojasås ger just köttrecept en fulländad, perfekt smak. Hemligheten bakom det hela är konsten att marinera. Det gör köttets konsistens angenämt mört, saftigt och mycket smakrikt.

Varför är det så? Helt enkelt: Marineringen låter smakämnena tränga djupt in i köttet och ger på så vis en betydligt intensivare smakupplevelse. Men inte bara köttsmaken och fylligheten lyfts fram! Marinader har även en annan speciell förmåga: Den ger kötträtter, men även fisk- och grönsaksrecept ett alldeles speciellt eget smaksting – från honung till apelsin, från aprikos till oliv.

Kikkoman har tagit fram ett par nya recept för grillen eller ugnen som är rena rama njutningen. Och de är lättgjorda enligt ONE-TRAY-principen, alltså allt-i-ett i en eldfast ugnsform – mer prylar behöver du inte. Det lönar sig att prova! Och vi garanterar att recepten kommer att lyckas för det finns nämligen en speciell video för en del av de här recepten. Se själv.

Våra recept för gourméer:

Kycklinglår i kryddig honung-sojasås med minipotatis

Kombinationen av sojasås, honung, balsamvinäger och ingefära är charmen med det här receptet som lyckas både på grillen och i ugnen. Alldeles speciellt himmelskt smakar kycklinglåren med minipotatis, tomater och bönor som tillbehör. Verkligen en delikatess, se själv:

För alla som gillar det fruktigt och smakrikt:

Fläskkotletter i fruktig sojasås

Mer än ett klassiskt grillrecept är dessa fläskkotletter som läggs in i en marinad av aprikosmarmelad och sojasås innan de grillas eller steks i ugnen. Tillsammans med hemlagat potatismos är detta recept som en dröm – och förresten inte bara på grillbordet.

Sommarglädje på grillen med japansk touch:

Yakiniku-rostbiff på rostad baguette

En anstrykning av Japan trollar du fram på bordet med det här receptet för grillen eller ugnen. I en marinad på sojasås och rödvin utvecklar Yakiniku-rostbiffen en elegant, fin smak. Därtill behövs det bara lite rucola och baguette – och köttdelikatessen som passar till många tillfällen är färdig!

Högsta vinsten för alla som älskar lax:

Apelsin-soja-marinerad laxfilé med krämig champinjonsås

Gillar du också laxrätter? Då måste du absolut prova det här receptet, för marinader till fiskrecept låter dig njuta dubbelt upp. Marinerad i en apelsin-sojasås-marinad utvecklar fisken med det möra köttet en alldeles speciell arom – både på grillen och i ugnen. Tillsammans med den något bittra smaken av endiver och en härligt god och krämig champinjonsås: Helt enkelt läckert!

En verklig delikatess för grönsaksentusiaster:

Blandade grönsaker med dippsås på oliver och sojasås

Det måste inte alltid vara kött på grillen. Om du är vegetarian eller flexitarian – de färgglada grönsakerna är inte bara sunda utan smakar också toppengott. Ett absolut måste som tillbehör: dippsås på oliver och sojasås med ett par kapris. Snabblagat och en fantastisk delikatess som huvudrätt eller mellanmål.