Dessa dippsåser är pricken över i:et fr alla helgmenyer

Som förrätt eller plockmat, som följeslagare till fondue eller raclette som är så populära under helgdagarna eller som tillbehör till huvudrätten: De nya dipprecepten från Kikkoman kan kombineras och användas på många sätt. Du kan till och med kreera en festlig meny eller ett gående bord med olika dippsåser, där var och en kan ta för sig efter tycke och smak. Smaksatt och uppiffat med Kikkomans sojasåser utvecklas en underbar umami – en fyllig smak, en riktigt festlig njutning för gommen. Och det fina med det hela: De här dippsåserna är både snabblagade och lättlagade. Verkligen en kulinarisk överraskning för familjen och gäster till helgen!

Dipprecept som ger umami och omväxling på matbordet

Vad du än har för planer för jul och nyår: Våra dippsåser ger nya impulser – som följeslagare till helgmaten eller som självständig rätt i menyn. De harmonierar med bröd och andra bakverk som entré, med kött, skaldjur och grönsaker i huvudrätten eller även med en ostdessert. Ingredienserna ger också omväxling på festbordet – från den rikhaltiga avokadon, den exotiska sötpotatisen till de trendiga edamamebönorna. Vår naturligt bryggda sojasås ger det lilla extra stinget för finsmakare. Prova de nya dippsåserna. De här är våra favoriter:

Krämig sötpotatisdipp med sojasås: en njutning för alla som älskar crackers, grissini och tortillachips

Sötpotatis är ett superlivsmedel och den är verkligen värdefull! Vår krämiga sötpotatisdipp faller inte bara i bara smaken, även innehållet bjuder på enastående näringsvärden. Den är en riktig höjdpunkt både som förrätt och som snack på kvällen vid mysig samvaro. Vad behövs det till tillagningen? Inte mer än 15 minuter då denna supermatknöl förvandlas till en härligt god, något sötaktig dippsås med ett speciellt umamisting – naturligtvis smaksatt med Kikkoman Naturligt bryggd sojasås.

Dippsås på oliver och sojasås: en kraftfull dippsås med intensiv smaknyans – härligt till baguette

Finessen med dippsåsen på oliver och sojasås är kombinationen av oliver, kapris och pinjenötter, avrundat med Kikkoman Naturligt bryggd sojasås. På bara 10 minuter får du på så vis en kraftfull dippsås med en mycket intensiv fyllig arom. Och vad smaken gäller bevisar den utsökthet över hela linjen.

Bagna-cauda-dipp med tofu och sojasås: Kikkomans tolkning av en klassiker, särskilt god med grönsaker

Det italienska köket har gett inspiration till den här bagna-cauda-dippen. ”Bagna cauda” betyder egentligen helt enkelt ”varm måltid”. Det rör sig om ett recept från Piemont i Italien på vitlök och sardeller. Kikkoman har gjort en ny tolkning av receptet och skapat en ny dippkomposition tillsammans med tofu, tonfisk och naturligt bryggd sojasås. Den passar perfekt både till råa grönsakssticks och kokta grönsaker. Förresten, både varmt och kallt.

Hummusdipp med sojasås: Orientalisk delikatess som passar perfekt till grillade grönsaker, grillat kött eller pitabröd

Hummus har sitt ursprung i Orienten – och blir allt populärare även hos oss. Den görs på kikärtor som är rika på sunda näringsämnen. Smaksätt dem helt enkelt med vitlök, rostade sesamfrön och naturligt bryggd sojasås, puréa i mixern och den orientaliska specialiteten är färdig. Hummus passar särskilt bra till pitabröd, men är gott även till grönsaker och kött.

Edamole med sojasås: protein-power som harmonierar med färska havets frukter

Avokador och edamame – färska, gröna sojabönor – är huvudingredienserna i den här dippsåsen. De knapriga baljfrukterna är mycket populära i Japan. De är kalorisnåla och innehåller mängder av värdefulla vitaminer och proteiner. Tillsammans med den rikhaltiga avokadon bildar de en fantastisk duo som – kryddad med limesaft, vitlök och Kikkoman Naturligt bryggd sojasås – är en verklig delikatess. Och en härligt god följeslagare till alla havets frukter.

Auberginedipp med vitlök och sojasås: En smarrig följeslagare till ostdesserten efter huvudrätten

Auberginer är en populär ingrediens till de mest olika recept på dippsåser. Ett litet tips: Innan du använder auberginen, grilla grönsaken med den djuplila färgen i ugnen i 30–40 minuter. Då går det lättare att skrapa ut fruktköttet med en sked. Blanda sedan med vitlök och smaka av med limesaft, ett par chiliflingor och Kikkoman Naturligt bryggd sojasås, färdigt. Den här dippsåsen övertygar med en fantastisk smak som passar mycket bra till alla brödsorter och livsmedel. Läckert helt enkelt!

Vill du prova och smaka på fler recept på dippsåser? Kika då runt här:

Visste du?

Med våra veganska sojasåser, som bär symbolen V-label, kan du göra härligt goda veganska delikatesser av många dippsåser – utelämna helt enkelt sådana tillbehör som kött och fisk!