La Dolce Vita med Kikkoman

Det italienska köket vässat med sojasås

Sol, hav och medelhavsatmosfär – det är Italien! Det sydeuropeiska stövellandet är emellertid också känt för sitt utmärkta italienska kök, som finns med på listan över de viktigaste kulturskatterna i landet och som dagligen högaktas över hela världen. Vad beror det här på? Inte enbart på italienarnas berömda livsglädje, „La Dolce Vita“ påstår internationella gourmeter! Typiska italienska tillbehör som till exempel parmesanost, soltorkade tomater, svamp och sardeller har något gemensamt: Umami, en särskilt fyllig smak. Det yngsta och det femte smaksinnet umami är en viktig del av Kikkomans sojasås och det gör att det italienska köket och Kikkoman bildar en perfekt duo. Prova gärna själv! Italien och Asien verkar faktiskt inte ligga så långt från varandra i smakhänseende som många kanske tror…

Där Asien möter Bella Italia

Läckra örter, variationsrika grönsaksskapelser, högkvalitativ olivolja och nyfångad fisk är fasta beståndsdelar i det italienska köket, som bildar en helhet sammansatt av flera regionala kök. Den typiska italienska menyn inleds med små munsbitar antipasti. Därefter kommer pizza, pasta och motsvarande upp på bordet – rätter som åtnjuter stor popularitet i hela världen och som räknas till vardagskosten också i många andra länder. Verkligen inget att undra över! De är läckra och enkla att tillaga. Och de passar för alla: den som en gång vågat sig på ett italienskt recept behöver i allmänhet inga osedvanliga kokkonster. Enligt egen önskan kan man dock lägga till något litet extra för att vässa till traditionella rätter eller för att åstadkomma nya smakupplevelser. Har du redan prövat pasta med ett litet stänk Kikkoman sojasås? Mamma Mia!

Kikkomans sojasås – hemma i hela världen

I en tid då människorna rör sig mycket i hela världen suddas de kulinariska gränserna ut – till glädje för alla dem som nu och då vill testa något nytt vid spisen. Varför då inte någon gång förfina typiskt italienska recept med charmen hos asiatisk sojasås? Den perfekta kombinationen skapas till exempel med den naturligt bryggda sojasåsen från Kikkoman. Tack vare dess ovanliga aromer, som uppstår under den naturliga bryggningsprocessen, som pågår i upp till sex månader, kan den ge varje rätt en unik fyllighet – utan att därvid övertrumfa den egna smaken hos andra komponenter i receptet. Får det vara ett smakprov? Testa då något av våra receptförslag – och låt dig överraskas av de olika intrycken och smakkombinationerna samt den femte smakdimensionen umami! Kikkoman tillönskar dig: Buon appetito!