Knaprigt och krispigt med Kikkoman Panko – krispigt skorpmjöl i japansk stil

Med Kikkoman Panko – krispigt skorpmjöl i japansk stil är det lätt att lyckas med knapriga och krispiga paneringar och toppings

Det japanska ströbrödet panko är en allroundtalang i köket till matlagning, stekning, fritering eller ugnsbakning. För Kikkoman Panko – krispigt skorpmjöl i japansk stil ger många sorters maträtter och recept en extraportion krispighet. Det framställs av ett speciellt vitt bröd utan brödkant. Panko binder fett och olja – och det ger en angenäm krispighet som är så typisk för panko. Man använder Kikkoman Panko istället för vanligt ströbröd. Exempelvis till att panera schnitzlar och grönsaker, som krispig topping på lådor och lasagner eller till att binda soppor, såser, köttfärsrätter eller degar av alla de slag. Med Kikkoman Panko – krispigt skorpmjöl i japansk stil kombinerat med Kikkoman Naturligt bryggd sojasås eller med en av de många kraftiga teriyakimarinaderna kan många delikatesser tillagas som ska vara knapriga och krispiga. Och då Kikkoman Panko inte innehåller några kryddor harmonierar det även mycket bra med Kikkomans söta sojasås eller Kikkoman Sojasås till ris och passar helt underbart till söta efterrätter såsom friterade desserter, crumbles eller tårtbottnar.

Saftig cordon bleu, gyllenbrunt panerad med panko

Med det här läckra receptet förvandlas en färsk kycklingbröstfilé till en saftig cordon bleu. Filén fylls med skinka och ost, vänds i mjöl, uppvispat ägg och sedan i Kikkoman Panko – krispigt skorpmjöl i japansk stil. Därmed skapas en särskilt krispig paneringen när kycklingen friteras gyllenbrun vid rätt temperatur. Som gott sällskap till har Kikkoman kreerat en fantastisk löksås som får en fin, sötaktig smaknyans av Kikkoman Teriyaki barbecuesås med honung.

Potatisgratäng med lök och grädde direkt från ugnen

Den vegetariska gratängen på potatis, majs, lök och sockerärtor får en underbart knaprig yta med Kikkoman Panko – krispigt skorpmjöl i japansk stil som topping. Potatisen förkokas en kort stund i en blandning av grädde, havredryck och Kikkoman Naturligt bryggd sojasås, löken får en mild sötma av Kikkoman Teriyaki barbecuesås med honung. Så uppstår en potatisgratäng som övertygar inte bara som tilltugg utan även som vegetarisk huvudrätt.

Pankogratinerad ugnsstekt squash med räkor

Squash, körsbärstomater, persilja och räkor är den färgglada blandning som gör det här receptet så speciellt. Fruktköttet tas ut från squashen och bryns tillsammans med räkorna, tomaterna och persiljan och kokas sedan upp med grädde. Så skapas en färgglad fyllning som lagas färdig i ugnen. Krispigheten kommer från en blandning av parmesanost och Kikkoman Panko – krispigt skorpmjöl i japansk stil ovanpå.

Pocherad torsk möter krispig panko-smörsås

Fiskälskare lystra! I det här receptet serveras färsk torskfilé inte bara med potatis, morötter, broccoli och gul paprika, här pimpas rätten med en härlig panko-smörsås. En blandning av schalottenlökar, persilja, citronsaft och Kikkoman Naturligt bryggd sojasås ger sojasåsen en speciell smaknyans. Och den perfekta konsistensen ger rostat Kikkoman Panko – krispigt skorpmjöl i japansk stil.

Aubergin- och squashskivor fyllda med grönsaker och panko

Skivade, fyllda och sammanvikta – det här aubergin- och squashreceptet är en fröjd för alla gourméer. Fyllningen på salladslökar, kycklingfärs och tofu får en alldeles speciell krispighet med Kikkoman Panko – krispigt skorpmjöl i japansk stil. Fyllningen smakas av med Kikkoman Teriyaki barbecuesås med honung och läggs på aubergin- och squashskivorna. Hopvikta och stekta på båda sidorna serveras sedan aubergin- och squashskivorna med stekt shiitakesvamp.

Grönsakskroketter med överraskningseffekt

Broccoli, blomkål, champinjoner eller tomater – det är ingredienserna till dessa härligt goda grönsakskroketter, som utvecklar sin smak först så riktigt när de avnjuts. Väl inpackade i ett hölje av potatismos och utanpå en rock på Kikkoman Panko – krispigt skorpmjöl i japansk stil friteras grönsakerna först gyllenbruna innan de serveras med en fruktig tomatsås. Låt dig överraskas!

Choklad-cheesecake med krispig tårtbotten och topping

Smör, socker, malen mandel och Kikkoman Panko – krispigt skorpmjöl i japansk stil – mer behövs det inte till denna krispiga tårtbotten. Ovanpå läggs en krämig cheesecakemassa marmorerad med saftig choklad. Och ovanpå: en blandning av malen mandel och Kikkoman Panko. En verklig njutning för alla gottegrisar.

Friterade bananer garnerade med glass och choklad- eller karamellsås

Om en banan vänds i en mjöl-kanel-blandning samt i Kikkoman Panko – krispigt skorpmjöl i japansk stil och sedan friteras, då uppstår en smarrig dessert. Arrangerad med hemgjord choklad- eller karamellsås och garnerad med en kula vaniljglass och mynta, så presenterar sig den krispiga bananen som en underbar efterrätt.