Kikkoman är glödhet! Grillrecept

Grillsäsongen är här, grillen är glödhet och så är även Kikkoman. Nu kan du sluta leta efter den perfekta grillkryddan. Vi har precis hittat den. Den naturligt bryggda sojasåsen från Kikkoman är en universalkrydda, den ingrediens som passar i recept från alla världens hörn. Du kan använda den i marinader eller som bordskrydda. Fisk eller kött? Grillade grönsaker? Eller kanske läckra sallader och dressingar? Den kommer att höja smaken på alla typer av grillrätter. Så låt oss tända grillen och hugga in på våra grillrecept!

Allt handlar om umami

Drömmer du om en mycket speciellt smakupplevelse? Vill du blanda rätter från olika kök när du ska grilla? Den hemliga länken mellan smakerna från världens alla hörn är ... umami! Denna femte grundsmak balanserar smakerna och förstärker dem i en mängd olika maträtter. Även om umami egentligen inte har någon riktig smak i sig så förbättrar den smaken på rätter och ger dem den perfekta finishen och en ljuvlig arom. Det låter väl bra? Låt oss nu få presentera tre stycken umami-musketörer:

Kött är gött

Föreställ dig en härligt mör och saftig köttbit, full av smaker. Din dröm kan gå i uppfyllelse när du provar våra marinader. Tack vare marineringen binds vätskan i köttet och gör det saftigare och mer smakrikt. Marinader höjer också smaken på fisk och grönsaker. Låt oss nu ta reda på varför Kikkoman är den perfekta partnern till grillat kött.

Fiskrätternas förlovade land

Havet är utan tvekan fyllt av möjligheter. Och vi säger: det finns så många läckra fiskrecept som du bara måste prova under denna grillsäsong. Fisk blir riktigt god när den grillas, särskilt om du marinera den innan tillagningen och stänker på lite sås från Kikkoman innan du serverar. Sojasås, Teriyaki-marinad eller Ponzu citrus? Prova dem och hitta den smak som passar dig. Till att börja med ska vi fokusera på två smakrika idéer.

Fjärde stycket Välkommen till ett smalare paradis: allt om sallader

Säg adjö till feta såser och säg hej till smalare men ändå utsökta dressingar och sallader. Det spelar ingen roll om du är vegetarian eller helt enkelt inte är någon stor köttätare: Kikkoman serverar dig kreativa receptidéer som passar alla smaker. Vilken typ av sallad passar bäst till grillat? Krispighet, glada färger och uppfriskande – dessa tre faktorer måste alltid vara närvarande under alla grillfester.
Våra idéer är inte bara ett komplement till grillat kött eller grillad fisk. Tack vare den kreativa och uppfriskande kryddningen kan deras unika smak till och med stjäla showen. Vill du att dina rätter ska glänsa varje gång du ställer till med grillfest? Bjud in Kikkoman och följ recepten.

Allting smakar bättre med smör

Huvudregeln inom den franska matlagningen är att allt smakar bättre med smör. Denna filosofi bör framför allt implementeras under grillningar. Sojasås, örter and smör skapar en perfekt trio och kompletterar alla grillade rätter, oavsett om det är kött, fisk eller grönsaker. Så se till att du har 10 minuter över för att laga till denna stjärna bland smakrika kryddsmör.

Nu när du kan allt om läcker grillning så kan vi tända grillen med en extra kick. Krydda din fest med Kikkoman och njut av utsökta resultat. Och tro oss: du kommer att ha tur om det blir något över.

Vad betyder ”umami” egentligen?

Ordet umami är en kombination av det japanska adjektivet umai – som betyder ”utsökt” eller ”smakrik” – och ordet mi, som betyder ”essens”.

Tips och tricks för grillningen

 1. Se till att grillen hinner värmas upp ordentligt.
  Förvärm grillen på rätt sätt. Den måste vara riktigt het! En ordentlig förvärmning av grillen garanterar bättre smak, en krispigare grillyta och förhindrar att maten fastnar på gallret.
   
 2. Låt köttet värmas upp.
  Plocka ut köttet ur kylen 20-30 minuter innan du ska grilla det och låt det ligga i rumstemperatur. Om köttet bara är lite kallt när det läggs på grillen, tar det kortare tid att tillaga det. Resultatet? Den perfekta, rosastekta köttbiten.
   
 3. Hjälp smaken att tränga igenom.
  Krydda rätterna rejält för att ta fram alla smaker. Om du försöker dra ner på saltet – prova Kikkoman naturligt bryggd sojasås med mindre salt. Den innehåller 43 % mindre salt men bevarar såsens unika och härliga smak!
   
 4. Prova karamellisering.
  Vi älskar grillad mat tack vare den där lite brända ytan och rökiga smaken. Så vänd bara maten en gång, ha tålamod och prova några söta marinader. Nyckeln till den allra bästa och godaste karamelliseringen är Teriyaki barbecuesås med honung.
   
 5. Balansera kryddningen.
  För sött? För kryddstarkt? För salt? Sur smak balanserar ut de andra grundsmakerna. Syrorna gör såsen fräsch och smakrik. Du kan pressa över lite citron eller så provar du helt enkelt Ponzu citrus – en utsökt kombination av sojasås med smak av citrusfrukt.