Julmenyer med umamikick

Så här gör du din julmeny till en umamirik smakupplevelse

Julen är en fest för alla sinnen, men speciellt för smaksinnet som under dessa dagar skäms bort med alla möjliga delikatesser. Sött, surt, salt och beskt – de är de fyra smakupplevelserna som vi normalt känner till. Men den finns också en femte smakdimension: umami – fylligheten. Den identifierades 1908 och har sedan dess inspirerat alla kockar runtom i världen. För umami är en storartad kulinarisk gåva: Den avrundar aromen på ingredienserna och maträtterna på ett elegant sätt – prova till soppor, sallader, kött-, fisk- och grönsaksrätter. Kikkoman avslöjar hur du kan ge din julmeny en umami-kick.

En skvätt sojasås förhöjer smaken på fina soppor

En klar soppa med kött- eller grönsaksbitar eller en grönsakssoppa – en skvätt Kikkoman Naturligt bryggd sojasås som finish gör alltid susen. Den ger lägre saltintag och gör att julsoppan smakar ännu rundare. Och naturligtvis finner du Kikkoman många ljuvliga soppor hos Kikkoman till din julmeny.

Läckra salladsdressingar baserade på sojasås

Prova en salladsdressing baserad på sojasås i stället för en klassisk dressing!  Du ger din salladskreation en lätt exotisk touch med Kikkoman Ponzu citrus sojasåsKikkoman Ponzu apelsin sojasås eller Kikkoman Ponzu chili sojasås. Aromerna i dessa såser har en umamieffekt som ger en livlig fräschör.

Högtidliga huvudrätter – festligt fulländade med sojasås

Är sojasås bara något för asiatiska specialiteter? Inte alls! Med Kikkomans sojasåser kan du ge alla maträtter det där lilla extra – umami, en underbar fyllighet i smaken. Pensla din julstek helt enkelt med Kikkoman Naturligt bryggd sojasås tillsammans med lite honung eller Kikkoman Naturligt bryggd söt sojasås. Den trollar fram en aptitretande glans på köttet och gör steken ännu smakfullare. Men även såser vinner på en liten skvätt Kikkoman Naturligt bryggd sojasås! Till kött, fisk eller grönsaker på julbordet – med Kikkomans sojasåser bli alla rätter till en festmåltid!

Söta dessertöverraskningar för sinnliga stunder

Den oemotståndliga njutningen som sätter kronan på varje måltid – desserten. Men hur passar sojasås till desserter? Alldeles utmärkt! För sojasås lockar fram den femte grundsmaken umami, även i söta efterrätter. Sojasås och choklad exempelvis exempelvis helt underbart. Med Kikkoman Naturligt bryggd sojasås eller den något sötare Kikkoman Naturligt bryggd söt sojasås kan du även tillreda andra dessertkreationer.

Soppor

Salladsdressingar

Huvudrätter

Eferrätter