Grilla med sojasås, teriyaki, ponzu & co

Grillsäsongen har börjat!

Fantastiska grillrecept, marinader och tillbehör till det grillade för sommaren

Till grillningen behövs det inte mer än det här: bra väder, en grill på balkongen eller i trädgården och härliga grillrecept som gör barbecuen hemma till en liten festmåltid. Du kan då låta kreativiteten flöda fritt, för allt som gläder grillentusiasternas gommar från kött till fisk, från grönsaker till sallad, från dippsåser till salsa finns på grillrosten och bordet. Resultatet blir många små och stora grilldelikatesser där var och en kan ta för sig av hjärtans lust. Härligare kan en sommarbarbecue inte vara! Prova själv och låt dig övertygas.

Marinering för nybörjare och avancerade

Är det bara grillexperter klarar konststycket att marinera? Långt ifrån! Det är mycket enkelt att marinera kött, fisk och grönsaker. Om man vet hur man gör! Den som gillar det snabbt och okomplicerat marinerar helt enkelt med en färdigmarinad, exempelvis med Teriyaki från Kikkoman som finns i smakriktningarna honung, rostad vitlök och rostad sesam. Och till och med i en glutenfri variant! Naturligtvis kan du själv trolla fram läckra grillmarinader med hjälp av såserna från Kikkoman. Fördelen med marinader är att de ger maten mer arom, intensivare smak och fin konsistens. När kött, fisk och grönsaker läggs in i marinader tränger kryddorna djupt in och gör köttet betydligt mörare och mjukare.

Recept på fler marinader hittar du här.

Grillrecept med kött-, fisk- och vegetariska specialiteter

Kött och fisk hör helt enkelt dit när det gäller grillning! Kött- och fiskspecialiteter lyckas särskilt bra om köttet eller fisken först marineras ett par timmar, med vår färdigmarinad Teriyaki marinad, med vår Kikkoman naturligt bryggd sojasås eller med någon av våra specialsåser såsom Ponzu Citrus Sojasås. Känner du redan till våra nyaste favoritrecept på grillat? Här är de:

Sallader och dippsåser till grillning som berikar ditt utomhusbord

En saftig köttbit, en mjäll fiskbit, en kryddig grönsaksbit från grillen – det är ren grillglädje. Lika viktiga är tillbehören såsom sallader och dippsåser som har sin fasta plats på tallriken och bordet till barbecuen. Pasta, couscous, fetaost, getost, halloumi eller ananas är tillbehör till grillad mat som utöver sallader och dippsåser harmonierar särskilt bra med kryddigt kött eller fisk från grillen. Även här är vår grilltalang teriyakisåsen helt underbar. Men även en hel del andra såser från Kikkoman. Spana gärna själv:

Är du intresserad av ännu fler tillbehör, sallader och dippsåser till grillsäsongen? Här finns de.

Visste du?

När kött, fisk och grönsaker läggs in i marinader tränger kryddorna djupt in och gör köttet betydligt mörare och mjukare.