Färskt från ugnen med Kikkoman

Gratäng, stek, pizza, paj eller quiche – i ugnen kan du tillaga oändligt många olika maträtter. På bakplåt, i ugnsgryta eller i en ugnsfast form tillagas ingredienserna långsamt och skonsamt. Det gör att smaken på ungsrätter blir särskilt intensiv. Det bästa med ugnsrätter är att kryddaromerna under den långa tiden i värmen har tid på sig att utvecklas till fullo. Om du smaksätter dina kulinariska kreationer med våra Kikkoman-såser innan du gräddar eller steker dem i ugnen utvecklar även dessa sina omisskännliga aromer. Dina maträtter får en underbart fyllig smak.

Njutning för alla sinnen

Het och kryddig, härligt doftande och allt efter smak och tycke gratinerad med ett smältande skikt ost – mat som kommer direkt ur ugnen är en njutning för alla sinnen. Som ingrediens passar nästan allt som kylskåpet kan bjuda på: grönsaker och svamp, kött och kyckling och gärna fisk och skaldjur. Inte bara ost förhöjer smaken på ugnsrätter, det gör även smör, stekoljor och örter. Den som gillar det lite starkare kan experimentera med chili eller pepparrot.

Laga mat för gäster

Det är så lätt och bekvämt att laga ugnsrätter i förväg. Därför passar de alldeles perfekt när du ska ha gäster. Medan maten puttrar färdigt i ugnen kan värdinnan och värden ägna sig åt annat i lugn och ro – exempelvis tillaga en smaskig efterrätt. Dessutom får flera portioner lätt plats i en stor ugnsform. Vårt tips: Om något blir över kan du helt enkelt värma resten i ugnen nästa dag. Somliga säger att det till och med smakar bättre när det fått stå en dag.