Ett insidertips från Japan: Ponzu

Ponzu, Citrus kryddad sojasås

Prova Kikkoman Ponzu!

Citroner är härligt fruktiga och uppfriskande. Citronsmak påminner om sommar och kombineras ofta med andra aromkomponenter. Även ponzu, en av de mest populära smaksättningssåserna i det japanska köket, utmärks av ett friskt smaksting av citron. Som traditionellt japanskt företag satsar Kikkoman på denna hit från Japan och berikar framför allt lätta rätter med sin egen härliga kreation – Kikkoman Ponzu Citrus Sojasås.

Kulinarisk kärleksförbindelse mellan sojasås och arom av citrusfrukt

Kikkoman Ponzu Citrus Sojasås baseras på vår naturligt bryggda sojasås och lite citron. Denna aromrika kombination tillsammans med en smakbalans mellan sötma, syrlighet och kryddighet ger sallader, snacks och diverse huvudrätter en anstrykning av livlighet och fräschör. I Japan används ponzu ofta till japanska grytor, sashimi eller gyoza, traditionella japanska degknyten. Häll helt enkelt ett par stänk av den flytande såsen på dina ingredienser – ponzu ger dig en verklig smakexplosion.

Kikkomans njutningstips: Ponzu som dipp

Trädgårdsfest eller netflixkväll med vänner, under inga omständigheter får läckra snacks och dippsåser saknas. För alla som gillar plockmat har Kikkoman ett speciellt njutningstipps: mango-ponzu-dipp! Det harmoniska samspelet mellan mango, nymalen peppar och Kikkoman Ponzu Citrus Sojasås ger smörgåsbitar, wraps, grönsaksspett, smördegssnäckor, crackers och mycket annat en färsk-fruktig touch. Du gillar det hellre tomatigt-kryddigt? Då rekommenderar vi tomat-ponzu-dipp som du hittar i Kikkomans receptarkiv!

Sommardressing för sallader

En krispig, färgglad och lätt sallad kompletterar kraftiga menyer perfekt. Under förutsättning att den bidrar med mycket smak, framför allt med den rätta smaken. Prova själv Kikkoman ponzudressing för grönsallad för härlig omväxling på salladstallriken. Med den har du garanterat ett fruktig-kryddigt smaksting.