Desserter med sojasås som tillbehör är otroligt populära i Japan. Sojasås används till och med i glass- och sorbetvarianter för att ge dem en speciell, karamellartad smak.
Visste du att sojasås passar särskilt väl till äggrätter? Det japanska köket innehåller väldigt många rätter med ägg som huvud- eller sidoingrediens.
Sparris smakar gott inte bara på traditionellt sätt med hollandaisesås, utan bildar en läcker kombination ihop med sojasås. Vi har sammanställt några tips för dig, från inköp till servering.
Sakura zensen, ”körsbärsblomningsfronten”, förvandlar Japan varje år till ett blomsterhav i vitt och rosa. Här får du veta mer om den japanska körsbärsblomman.
Rulla in och njut – när du bjuder på temakiparty står alla favoritingredienserna på bordet och var och en kan ta för sig av hjärtans lust.
Med rik fyllning och knaprigt stekta, skonsamt ångkokta eller frasigt friterade – upptäck vilka härliga variationsmöjligheter de japanska degknytena gyoza erbjuder.
Kikkomans sojasås ger alla julrätter en speciell umamikick – testa själv!
Jultiden är en av årets kulinariska höjdpunkter. Låt dig inspireras i Kikkomans receptvärld av de många festliga maträtterna.
Det är lätt att göra dem själv och de smakar fantastiskt – sushitårtor. De kräver ingen matlagningstalang. Och är en eye-catcher på varje matbord och en överraskning någon speciell dag!
Från den 31 december till den 1 januari är en av årets viktigaste traditionella helgdagar i Japan – med helt egna sedvänjor. En typisk kulinarisk ritual på den japanska nyårsdagen är osechi ryōri.
Lövtunna skivor oxkött, kinakål, morötter, svamp och flera olika grönsakssorter – det är ingredienserna till den japanska buljongfonduen shabu-shabu.
Traditionell fondue i shabu-shabu-stil – det är mycket enkelt! Kikkoman visar tre underbara recept på den europeiska klassikern med japansk touch.
Vill du upptäcka den snabbaste vägen till nya matlagningsidéer?
Klicka här och teckna Kikkoman receptprenumeration för gratis recept varje vecka.
Teckna vår receptprenumeration! Du får ett utsökt recept till din e-postadress varje vecka.
Lycka till i köket!
För mer information om innehåll, prenumeration och uppsägning, besök vår sida om integritetspolicy.