Sojasås i en sallad? Självklart! Upptäck hur bra det fungerar och vilka Kikkoman-såser som skapar en wow-effekt tillsammans med krispiga salladsblad.
Nästan alla älskar ramen! Varför? Det finns oändliga variationer och smaker. Lär dig mer om ramens resa och hur den blev så populär världen över! Låt dig också inspireras av våra olika recept.
Har du funderat över vad andra länder serverar till frukost? Häng med oss genom Europa för att upptäcka olika frukosttraditioner.
Vad är egentligen det typiska med tex-mex och hur skiljer sig det från det mexikanska köket? Vi har inspirerats till nya recept i europeisk stil, men också tittat bakom kulisserna.
Sardiner och basilika? Äpple och rödbeta? Fiskpinnar? Ja, varför inte. Kikkoman är här för att inspirera dig med enkla och smakrika sushikombinationer.
Vad är nyckeln till fantastiska Wok-rätter? Denna centrala kulinariska treenighet: enkelt, lätt och snabbt. De bästa wokade recepten är baserade på denna perfekta smaktriangel.
Drömmer du om en grillfest med rätter från världens alla hörn? Så låt oss bjuda in Kikkomans produkter, tända grillen och hugga in på våra grillrecept!
Med Kikkoman Panko – krispigt skorpmjöl i japansk stil får du en allroundtalang i köket. Det gör många maträtter och recept härligt knapriga och krispiga.
Desserter med sojasås som tillbehör är otroligt populära i Japan. Sojasås används till och med i glass- och sorbetvarianter för att ge dem en speciell, karamellartad smak.
Visste du att sojasås passar särskilt väl till äggrätter? Det japanska köket innehåller väldigt många rätter med ägg som huvud- eller sidoingrediens.
Sparris smakar gott inte bara på traditionellt sätt med hollandaisesås, utan bildar en läcker kombination ihop med sojasås. Vi har sammanställt några tips för dig, från inköp till servering.
Sakura zensen, ”körsbärsblomningsfronten”, förvandlar Japan varje år till ett blomsterhav i vitt och rosa. Här får du veta mer om den japanska körsbärsblomman.
Rulla in och njut – när du bjuder på temakiparty står alla favoritingredienserna på bordet och var och en kan ta för sig av hjärtans lust.
Med rik fyllning och knaprigt stekta, skonsamt ångkokta eller frasigt friterade – upptäck vilka härliga variationsmöjligheter de japanska degknytena gyoza erbjuder.
Kikkomans sojasås ger alla julrätter en speciell umamikick – testa själv!
Jultiden är en av årets kulinariska höjdpunkter. Låt dig inspireras i Kikkomans receptvärld av de många festliga maträtterna.
Det är lätt att göra dem själv och de smakar fantastiskt – sushitårtor. De kräver ingen matlagningstalang. Och är en eye-catcher på varje matbord och en överraskning någon speciell dag!
Från den 31 december till den 1 januari är en av årets viktigaste traditionella helgdagar i Japan – med helt egna sedvänjor. En typisk kulinarisk ritual på den japanska nyårsdagen är osechi ryōri.
Lövtunna skivor oxkött, kinakål, morötter, svamp och flera olika grönsakssorter – det är ingredienserna till den japanska buljongfonduen shabu-shabu.
Traditionell fondue i shabu-shabu-stil – det är mycket enkelt! Kikkoman visar tre underbara recept på den europeiska klassikern med japansk touch.
Den 14 februari är Alla hjärtans dag. Överraska din käraste med en kulinariskt proffsig candlelight dinner. Kikkoman har ställt samman tre menyer till Alla hjärtans dag.
Lagom inför helgdagarna har Kikkoman tagit fram ett par nya recept på dippsåser som är pricken över i:et för alla menyer. De festliga dippsåserna är lättlagade och övertygar med en härlig umamismak.
Washoku kallas det traditionella japanska köket som är nära förknippat med landets kultur och filosofi. Det är till och med UNESCO:s världskulturarv!
Känner du till alla nudelsorter? Har du redan hört talas om SOBA, UDON och RAMEN? Och, hur är det med SHIRATAKI? Fortsätt att läsa för att ta reda på mer!