Kikkomans matblogg

Japan, washoku & Kikkoman är oskiljaktiga. Låt dig inspireras...

Desserter med Kikkomans sojasås
Matblogg
Desserter med Kikkomans sojasås

Desserter med sojasås som tillbehör är otroligt populära i Japan. Sojasås används till och med i glass- och sorbetvarianter för att ge dem en speciell, karamellartad smak.

Äggrätter med Kikkoman
Matblogg
Äggrätter med Kikkoman

Visste du att sojasås passar särskilt väl till äggrätter? Det japanska köket innehåller väldigt många rätter med ägg som huvud- eller sidoingrediens.

Sparrissäsong med Kikkoman
Matblogg
Sparrissäsong med Kikkoman

Sparris smakar gott inte bara på traditionellt sätt med hollandaisesås, utan bildar en läcker kombination ihop med sojasås. Vi har sammanställt några tips för dig, från inköp till servering.

Sakura zensen
Matblogg
Sakura zensen

Sakura zensen, ”körsbärsblomningsfronten”, förvandlar Japan varje år till ett blomsterhav i vitt och rosa. Här får du veta mer om den japanska körsbärsblomman.

Temakiparty – enkelt, läckert och vilken full rulle!
Matblogg
Temakiparty – enkelt, läckert och vilken full rulle!

Rulla in och njut – när du bjuder på temakiparty står alla favoritingredienserna på bordet och var och en kan ta för sig av hjärtans lust.

Gyoza – njutning med rik fyllning
Matblogg
Gyoza – njutning med rik fyllning

Med rik fyllning och knaprigt stekta, skonsamt ångkokta eller frasigt friterade – upptäck vilka härliga variationsmöjligheter de japanska degknytena gyoza erbjuder.

Traditionella europeiska julrätter
Matblogg
Traditionella europeiska julrätter

Kikkomans sojasås ger alla julrätter en speciell umamikick – testa själv!

Julmenyer med umamikick
Matblogg
Julmenyer med umamikick

Jultiden är en av årets kulinariska höjdpunkter. Låt dig inspireras i Kikkomans receptvärld av de många festliga maträtterna.

Härliga recept på sushitårtor som alla lyckas med
Matblogg
Härliga recept på sushitårtor som alla lyckas med

Det är lätt att göra dem själv och de smakar fantastiskt – sushitårtor. De kräver ingen matlagningstalang. Och är en eye-catcher på varje matbord och en överraskning någon speciell dag!

Osechi ryōri: Japanska specialiteter till nyår
Matblogg
Osechi ryōri: Japanska specialiteter till nyår

Från den 31 december till den 1 januari är en av årets viktigaste traditionella helgdagar i Japan – med helt egna sedvänjor. En typisk kulinarisk ritual på den japanska nyårsdagen är osechi ryōri.

Känner du till shabu-shabu?
Matblogg
Känner du till shabu-shabu?

Lövtunna skivor oxkött, kinakål, morötter, svamp och flera olika grönsakssorter – det är ingredienserna till den japanska buljongfonduen shabu-shabu.

Fondue på annat sätt – med Kikkomans såser
Matblogg
Fondue på annat sätt – med Kikkomans såser

Traditionell fondue i shabu-shabu-stil – det är mycket enkelt! Kikkoman visar tre underbara recept på den europeiska klassikern med japansk touch.