Kikkomans matblogg

Japan, washoku & Kikkoman är oskiljaktiga. Låt dig inspireras...

Matblogg
Osechi ryōri: Japanska specialiteter till nyår

Från den 31 december till den 1 januari är en av årets viktigaste traditionella helgdagar i Japan – med helt egna sedvänjor. En typisk kulinarisk ritual på den japanska nyårsdagen är osechi ryōri.

Matblogg
Specialiteter direkt ur ugnen

Maträtter direkt ur ugnen frestar alla sinnen – de är smakrika, kraftfulla, doftar utsökt och smakar sagolikt. Den långa tillagningstiden tar fram de fina aromerna från alla kryddor i maten.

Matblogg
Traditionella europeiska julrätter

Kikkomans sojasås ger alla julrätter en speciell umamikick – testa själv!

Matblogg
Julmenyer med umamikick

Jultiden är en av årets kulinariska höjdpunkter. Låt dig inspireras i Kikkomans receptvärld av de många festliga maträtterna.

Matblogg
Känner du till shabu-shabu?

Lövtunna skivor oxkött, kinakål, morötter, svamp och flera olika grönsakssorter – det är ingredienserna till den japanska buljongfonduen shabu-shabu.

Matblogg
Fondue på annat sätt – med Kikkomans såser

Traditionell fondue i shabu-shabu-stil – det är mycket enkelt! Kikkoman visar tre underbara recept på den europeiska klassikern med japansk touch.

Matblogg
Washoku - Japanska köket

Washoku kallas det traditionella japanska köket som är nära förknippat med landets kultur och filosofi. Det är till och med UNESCO:s världskulturarv!

Matblogg
Asiatiska nudlar

Känner du till alla nudelsorter? Har du redan hört talas om SOBA, UDON och RAMEN? Och, hur är det med SHIRATAKI? Fortsätt att läsa för att ta reda på mer!

Matblogg
La Dolce Vita med Kikkoman

Typiska italienska tillbehör som parmesanost, soltorkade tomater, champinjoner och sardeller har alla ett gemensamt kännetecken: Umami, en särskilt fyllig smakupplevelse. Varför inte kombinera dem med umami sojasås?

Matblogg
Japas = Japanska tapas

Japas är läckerheter som smakar fantastiskt och sitter rätt i munnen. Dessa japanska tapas är antingen ursprungliga japanska rätter eller inspirerade av det traditionella japanska köket.

Matblogg
Mexiko möter Kikkomans sojasås

På samma sätt som det japanska köket har också det mexikanska köket erkänts som en del av världsarvet av UNESCO. De bägge köken kompletterar varandra överraskande väl.

Matblogg
Fusionsmatlagning från Hawaii

Den etniska mångfalden på Stillahavsön Hawaii har lett till uppkomsten av en unik matkultur. Många typiska rätter kan härledas till mat som invandrarna fört med sig och som blivit en fast beståndsdel av den hawaiianska kulturen.