Kikkomans matblogg

Japan, washoku & Kikkoman är oskiljaktiga. Låt dig inspireras...

Matblogg
ONE TRAY – Allt-i-ett-recept för ugnen och grillen!

Marinera dina maträtter, kött, fisk och grönsaker, med sojasås och grilla dessa ONE TRAY i en eldfast form. Så lyckas du mycket enkelt med spännande maträtter med umami.

Matblogg
BBQ – mer än grillning

När du grillar på vanligt sätt lägger du maten direkt på glöden. När du använder BBQ-tekniken mognar de grillade produkterna däremot långsamt i den aromatiska röken och får på så sätt en mycket utpräglad smak.

Matblogg
Hemligheten bakom den perfekta burgaren

Oavsett om det handlar om amerikanska klassiker, pulled pork, pastrami eller en vegansk version: burgare har sedan länge lagt av sin image som en fastfoodrätt och nu hyllas de överallt.

Matblogg
Snabba sommarrecept

När det är riktigt varmt ute vill vi gärna tillreda friska och lätta maträtter utan stor möda. Kikkomans sojasåser erbjuder en idealisk kombination av sommarfräscha ingredienser och en uppfriskande kryddighet.

Matblogg
Enkla BBQ-recept

De kalorisnåla såserna från Kikkoman är ett perfekt komplement till grillrätter. Testa att använda dem som dippsås eller för att marinera kött, fisk, grönsaker eller andra tillbehör.

Matblogg
Lätta rätter

Vitalitet beror inte enbart på att man utövar mycket sport och motion. Födan är också en viktig faktor för att vår kropp skall må väl.

Matblogg
Kraft för sommaren!

Sommarhettan kan belasta vår kropp starkt. Kikkoman har några spännande förslag på livsmedel som innehåller mycket vitaminer och mineraler, som kan hålla kroppen i prima skick under hela sommaren.

Matblogg
Teriyakisåser för BBQ-säsongen

Sommar + Sol = Grillning! Med hjälp av våra marinader kan du kreera superba läckerheter på grillen. Lyft upp din Steak och Co i rampljuset!

Matblogg
Grilla med sojasås, teriyaki, ponzu & co

Nästan ingen annan säsong har så mycket kulinariskt att bjuda på som barbecuesäsongen. På grillen kan många läckra maträtter tillagas. Marinader, dippsåser och tillbehör till det grillade ska också finnas med på bordet.

Matblogg
Enkelt, snabbt och läckert med Kikkoman

Sugen på något gott, men ingen lust att laga mat? Kikkoman har ställt samman ett par idéer till snacks & mellanmål som är gjorda i en handvändning.

Matblogg
Desserter med Kikkomans sojasås

Desserter med sojasås som tillbehör är otroligt populära i Japan. Sojasås används till och med i glass- och sorbetvarianter för att ge dem en speciell, karamellartad smak.

Matblogg
Äggrätter med Kikkoman

Visste du att sojasås passar särskilt väl till äggrätter? Det japanska köket innehåller väldigt många rätter med ägg som huvud- eller sidoingrediens.