Kikkomans matblogg

Japan, washoku & Kikkoman är oskiljaktiga. Låt dig inspireras...

Knaprigt och krispigt med Kikkoman Panko – krispigt skorpmjöl i japansk stil
Matblogg
Knaprigt och krispigt med Kikkoman Panko – krispigt skorpmjöl i japansk stil

Med Kikkoman Panko – krispigt skorpmjöl i japansk stil får du en allroundtalang i köket. Det gör många maträtter och recept härligt knapriga och krispiga.

Desserter med Kikkomans sojasås
Matblogg
Desserter med Kikkomans sojasås

Desserter med sojasås som tillbehör är otroligt populära i Japan. Sojasås används till och med i glass- och sorbetvarianter för att ge dem en speciell, karamellartad smak.

Äggrätter med Kikkoman
Matblogg
Äggrätter med Kikkoman

Visste du att sojasås passar särskilt väl till äggrätter? Det japanska köket innehåller väldigt många rätter med ägg som huvud- eller sidoingrediens.

Sparrissäsong med Kikkoman
Matblogg
Sparrissäsong med Kikkoman

Sparris smakar gott inte bara på traditionellt sätt med hollandaisesås, utan bildar en läcker kombination ihop med sojasås. Vi har sammanställt några tips för dig, från inköp till servering.

Sakura zensen
Matblogg
Sakura zensen

Sakura zensen, ”körsbärsblomningsfronten”, förvandlar Japan varje år till ett blomsterhav i vitt och rosa. Här får du veta mer om den japanska körsbärsblomman.

Temakiparty – enkelt, läckert och vilken full rulle!
Matblogg
Temakiparty – enkelt, läckert och vilken full rulle!

Rulla in och njut – när du bjuder på temakiparty står alla favoritingredienserna på bordet och var och en kan ta för sig av hjärtans lust.

Gyoza – njutning med rik fyllning
Matblogg
Gyoza – njutning med rik fyllning

Med rik fyllning och knaprigt stekta, skonsamt ångkokta eller frasigt friterade – upptäck vilka härliga variationsmöjligheter de japanska degknytena gyoza erbjuder.

Traditionella europeiska julrätter
Matblogg
Traditionella europeiska julrätter

Kikkomans sojasås ger alla julrätter en speciell umamikick – testa själv!

Julmenyer med umamikick
Matblogg
Julmenyer med umamikick

Jultiden är en av årets kulinariska höjdpunkter. Låt dig inspireras i Kikkomans receptvärld av de många festliga maträtterna.

Härliga recept på sushitårtor som alla lyckas med
Matblogg
Härliga recept på sushitårtor som alla lyckas med

Det är lätt att göra dem själv och de smakar fantastiskt – sushitårtor. De kräver ingen matlagningstalang. Och är en eye-catcher på varje matbord och en överraskning någon speciell dag!

Osechi ryōri: Japanska specialiteter till nyår
Matblogg
Osechi ryōri: Japanska specialiteter till nyår

Från den 31 december till den 1 januari är en av årets viktigaste traditionella helgdagar i Japan – med helt egna sedvänjor. En typisk kulinarisk ritual på den japanska nyårsdagen är osechi ryōri.

Känner du till shabu-shabu?
Matblogg
Känner du till shabu-shabu?

Lövtunna skivor oxkött, kinakål, morötter, svamp och flera olika grönsakssorter – det är ingredienserna till den japanska buljongfonduen shabu-shabu.

Fondue på annat sätt – med Kikkomans såser
Matblogg
Fondue på annat sätt – med Kikkomans såser

Traditionell fondue i shabu-shabu-stil – det är mycket enkelt! Kikkoman visar tre underbara recept på den europeiska klassikern med japansk touch.

Tillagad med kärlek: Tre menyer till Alla hjärtans dag
Matblogg
Tillagad med kärlek: Tre menyer till Alla hjärtans dag

Den 14 februari är Alla hjärtans dag. Överraska din käraste med en kulinariskt proffsig candlelight dinner. Kikkoman har ställt samman tre menyer till Alla hjärtans dag.

Nya festliga dippsåser till helgen
Matblogg
Nya festliga dippsåser till helgen

Lagom inför helgdagarna har Kikkoman tagit fram ett par nya recept på dippsåser som är pricken över i:et för alla menyer. De festliga dippsåserna är lättlagade och övertygar med en härlig umamismak.

Washoku - Japanska köket
Matblogg
Washoku - Japanska köket

Washoku kallas det traditionella japanska köket som är nära förknippat med landets kultur och filosofi. Det är till och med UNESCO:s världskulturarv!

Asiatiska nudlar
Matblogg
Asiatiska nudlar

Känner du till alla nudelsorter? Har du redan hört talas om SOBA, UDON och RAMEN? Och, hur är det med SHIRATAKI? Fortsätt att läsa för att ta reda på mer!

La Dolce Vita med Kikkoman
Matblogg
La Dolce Vita med Kikkoman

Typiska italienska tillbehör som parmesanost, soltorkade tomater, champinjoner och sardeller har alla ett gemensamt kännetecken: Umami, en särskilt fyllig smakupplevelse. Varför inte kombinera dem med umami sojasås?

Japas = Japanska tapas
Matblogg
Japas = Japanska tapas

Japas är läckerheter som smakar fantastiskt och sitter rätt i munnen. Dessa japanska tapas är antingen ursprungliga japanska rätter eller inspirerade av det traditionella japanska köket.

Mexiko möter Kikkomans sojasås
Matblogg
Mexiko möter Kikkomans sojasås

På samma sätt som det japanska köket har också det mexikanska köket erkänts som en del av världsarvet av UNESCO. De bägge köken kompletterar varandra överraskande väl.

Fusionsmatlagning från Hawaii
Matblogg
Fusionsmatlagning från Hawaii

Den etniska mångfalden på Stillahavsön Hawaii har lett till uppkomsten av en unik matkultur. Många typiska rätter kan härledas till mat som invandrarna fört med sig och som blivit en fast beståndsdel av den hawaiianska kulturen.

Gör din egen sushi
Matblogg
Gör din egen sushi

Alla känner i dag till och älskar sushi. Men det är inte en njutning enbart att äta Maki & Co – det är också kul att rulla dem!

Delikat, kreativt, veganskt!
Matblogg
Delikat, kreativt, veganskt!

Den som vill äta veganskt måste inte göra avkall på smaken! Kikkoman har skapat ett par veganska delikatesser som har allt man begär. Den där lilla extrakicken smaksättning ger de veganska sojasåserna från Kikkoman.

Glutenfri njutning
Matblogg
Glutenfri njutning

Celiaki är i dag mycket mer välkänd än tidigare. Kikkoman har nu glutenfria produkter i sitt sortiment.