Dela på Google+:

Yakiniku – Entrecôte på yakinikuvis

Ingredienser för 4 personer

per portion: 1281 kJ / 306 kcal

  • 500 g entrecôte
  • 200 g lök
  • 10 shiitakesvampar
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 5–6 stänger grön sparris
  • lite olja

Kryddblandning:

 

 

Tillagning

Tillagningstid: 45min

Skär köttet på snedden i tunna skivor på 5–6 mm. Skala, halvera och skiva löken tunt, 7–8 mm. Rensa och halvera shiitakesvamparna. Tvätta, halvera, rensa ock skär paprikorna i lagom stora bitar. Skala den undre delen av sparrisarna, förväll och skär dem sedan i ca 3 cm långa bitar.

Blanda alla ingredienserna för kryddblandningen väl i en skål och låt den dra. Hetta upp oljan i en stekpanna och bryn grönsakerna runt om vid hög värme. Lägg sedan åt sidan på en tallrik och håll varmt. Hetta upp pannan igen och bryn köttskivorna på båda sidorna på hög värme utan att tillsätta mer olja. Tillsätt sedan grönsakerna och kryddblandningen. Skaka pannan och blanda köttet och grönsakerna väl på hög värme.

Tips: Bryn alla ingredienser utan salt och peppar. Kryddblandningen kan även serveras som dipsås.