Dela på Google+:

Vitfisk-carpaccio med ponzudressing

Ingredienser för 4 personer

per portion: 679 kJ / 162 kcal

  • 60 ml Kikkoman Ponzu Citrus Sojasås
  • 30 ml olivolja
  • 250 g fisk med vitt kött (färsk havsabborre eller annan fisk som kan ätas rå)
  • 50 g lök 
  • 2 rädisor 
  • 4 gula körsbärstomater 

Våra Japas är utformade som japanska tapas. Bara dubbla mängden av varje ingrediens och du kan servera fingermat som huvudrätt.

Tillagning

Blanda Kikkoman Ponzu Citrus Sojasås med olivoljan. Skiva den rensade fisken tunt. Skär löken i mycket tunna ringar och spola av dem ordentligt i kallt vatten. Finskiva rädisorna. Lägg upp fiskskivorna, garnera med lökringarna, rädisskivorna och körsbärstomaterna. Fördela dressingen.

Tips: Om du inte får tag i fisk med sushikvalitet som kan ätas rå kan du även ta kokt finskivad bläckfisk.