Dela på Google+:

Vit grönsakssoppa

Ingredienser för 4 personer

  • 30 g smör
  • 1 lök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 purjolök, finskivad
  • 2 persiljerötter, skalade och tärnade
  • ½ rotselleri, skalad och tärnad
  • 1 stor potatis, skalad och tärnad
  • 300 g blomkål, i små buketter
  • 200 g kikärtor på burk, tillsammans med vätskan 
  • 750 ml vatten
  • 4–7 msk Kikkoman Naturligt bryggd ekologisk sojasås
  • 4 msk vitt vin
  • 250 ml mjölk
  • 125 ml grädde
  • 1 tsk ingefära, malen
  • ½ tsk vitpeppar
  • ½ tsk muskotnöt, malen

Tillagning

Tillagningstid: 45min

Mjukfräs den hackade löken i en stor stekpanna på medelhög värme – den ska inte bli brun. Tillsätt den krossade vitlöken och tunna skivor av purlökens vita del och rör om. Tillsätt persiljerötterna, rotsellerin, blomkålen och potatisen och fortsätt steka i 1–2 minuter till. Tillsätt och koka upp kikärtorna tillsammans med vätskan, vattnet, vinet, Kikkoman Naturligt bryggd ekologisk sojasås och kryddorna. Sätt på locket på pannan och låt småkoka i ca 20 minuter tills grönsakerna är färdiga. Tillsätt mjölken och grädden och puréa soppan. 

Servera med färska örter och gott bröd.