Dela på Google+:

Vegetariska yakitori-wraps

Ingredienser för 4 personer

Fyllning:

  • 3 msk olja
  • 1 röd paprika, urkärnad och hackad
  • 1 grön paprika, urkärnad och hackad
  • 200 g svamp, finskivad
  • 1 purjolök, hackad
  • blandsallad

Marinad:

Wraps:

  • 2 stora ägg
  • 125 g vetemjöl
  • 250 ml mjölk
  • 3 msk Kikkoman Naturligt bryggd ekologisk sojasås
  • lite olja till stekningen

Tillagning

Tillagningstid: 45min

Vispa upp äggen med mjölet och mjölken till en slät, flytande pannkakssmet. Degen kan smaksättas med Kikkoman Naturligt bryggd ekologisk sojasås. Grädda smeten till wraps på samma sätt som pannkakor och ställ undan.

Blanda en marinad på Kikkoman Naturligt bryggd ekologisk sojasås, vitt vin och honung.

Hetta upp 2 msk olja i en wok eller stor stekpanna och fräs upp den röda och gröna paprikan på hög värme i 2–3 minuter under omrörning. Tillsätt svampen och purjolöken och fortsätt steka i fem minuter till. Ta pannan från spisen och tillsätt lite marinad, rör om väl och småkoka i 2–3 minuter på svag värme för att reducera såsen en aning. 

Servera yakitori-wraps med lite blandsallad och grönsaksfyllningen och avnjut dem varma.