Dela på Google+:

Vegetarisk poké bowl

Ingredienser för 4 personer

  • 200 g sushi- eller jasminris
  • 12 små morötter
  • ½ hokkaido- eller butternutpumpa
  • 2 msk olivolja
  • ½ ananas
  • 3–4 msk Kikkoman Sås för Poke Bowls
  • 50 g ärtgroddar
  • 2–3 nävar vintersallat (eller någon annan sallat)
  • 4 msk pumpakärnor
  • färsk mynta

Tillagning

Koka riset färdigt enligt anvisningarna på förpackningen. Låt svalna en aning och fördela sedan i 4 skålar.

Tärna och lägg pumpan tillsammans med de hela morötterna i en ugnssäker form. Häll över olivoljan, smaksätt med salt och peppar och stek i 25 minuter i 180 °C. Ta ut ur ugnen och blanda med Kikkoman Sås för Poke Bowls och pumpakärnorna. 

Skala och tärna ananasen.

Arrangera ananasen, ärtgroddarna, vintersallaten, morötterna och pumpan på riset i varje skål. Garnera med den färska myntan och servera Kikkoman Sås för Poke Bowls separat som tillbehör.