Dela på Google+:

Välkryddad inlagd grönsakssallad

Ingredienser för 4 personer

per portion: 248 kJ / 59 kcal

  • 100 g paprika, röd
  • 100 g paprika, grön
  • 100 g paprika, gul
  • 200 g squash
  • 200 g aubergine
  • 200 g pumpa  
  • 200 g vitlök
  • 150 ml Kikkoman Naturligt bryggd sojasås
  • 4–5 msk vegetabilisk olja

Tillagning

Tillagningstid: 1hr 30min

Skölj och ansa grönsakerna, ta bort stjälkar och kärnor, skala pumpan. Tärna eller skiva alla grönsakerna.

Häll oljan i en stor gryta. Tillsätt och fräs upp löken. Tillsätt och låt paprikorna och auberginen steka med ett par minuter under omrörning. Tillsätt och låt squashen och pumpan steka med under omrörning i ca 10 minuter eller tills allt är färdigt. Tillsätt Kikkoman sojasås och rör om ordentligt.

Lägg i grönsakerna i rena, torra konserveringsglas, förslut med lock och ställ in i den förvärmda ugnen. Sterilisera i ca 30 minuter i 120 °C. Låt svalna över natten. Vänd inte glasen upp och ned.

Grönsakerna är perfekta som kallt eller varmt tillbehör till ris och pasta, som sallad eller som ingrediens i soppor och såser.