Dela på Google+:

Torsk med vita bönor och ponzusås

Ingredienser för 4 personer

per portion: 2077 kJ / 496 kcal

  • 4 torskfiléer
  • 500 g färska vita bönor
  • 500 g tomater
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk olivolja
  • 2 kvistar timjan
  • 1 lagerblad
  • 4 tsk Kikkoman Ponzu Apelsin Sojasås

Tillagning

Tillagningstid: 1hr 50min

Lägg torsken i en flat skål, häll över 2 tsk Kikkoman Ponzu Apelsin och marinera i 30 minuter.

Fyrdela och skär bort stjälkfästet från tomaterna. Skala och skiva löken. 

Lägg bönorna tillsammans med de skalade och halverade vitlöksklyftorna, timjan och lagerbladet i en kastrull. Täck med vatten och koka i 40 minuter på medelhög värme.

Hetta upp olivoljan i en stekpanna, tillsätt och stek löken i 3 minuter. Tillsätt tomaterna och koka färdigt i 20 minuter på medelhög värme, rör om då och då. Tillsätt bönorna och 2 tsk Kikkoman Ponzu Apelsin och koka i 40 minuter.

När bönorna är färdigkokta, ångkoka torsken i 7 till 8 minuter.

Lägg bönorna och såsen på djupa tallrikar och arrangera torsken ovanpå.