Dela på Google+:

Tofuburgare med teriyaki-coleslaw och sriracha-dressing

Ingredienser för 4 personer

per portion: 1481 kJ / 354 kcal

Till coleslawn:

  • 150 g rödkål
  • 1 stor morot
  • 3 msk Kikkoman Teriyaki marinad
  • 1 msk havreyoghurt (alternativt: sojayoghurt)
  • 1 tsk senap
  • nymalen peppar

Till dressingen:

Dessutom:

  • 350 g tofu
  • 2 msk fullkornsmjöl
  • 1 msk sesamfrön
  • salt, nymalen peppar
  • 2–3 msk vegetabilisk olja
  • 1 rödlök
  • 50 g sallat
  • 4 burger-buns
  • 100 g kimchi (alternativt: surkål)

Tillagning

Tillagningstid: 30min

Till coleslawn: Ta bort ytterbladen från rödkålen, fyrdela, skär bort rotstocken kilformigt och finstrimla kålbladen. Ansa, skala och strimla moroten med en potatisskalare. Rör ihop Teriyakimarinad, yoghurt och senap, blanda med rödkål och morot och smaka av med peppar.

Till dressingen: Rör ihop yoghurt, sriracha-chilisås och sojasås. Skiva tofun i 4 skivor. Blanda mjöl och sesamfrön, vänd tofun flera gånger däri och krydda med salt och peppar. Hetta upp oljan i en panna och stek tofun i ca 3–4 minuter på båda sidorna. Skala och strimla rödlöken. Skölj och slunga sallaten torr.

Halvera burger-buns. Lägg teriyaki coleslaw, sallat, tofu, kimchi och rödlök på underdelen, droppa över dressing, lägg ovandelen ovanpå och servera tofuburgarna.