Dela på Google+:

Tofubiff

Ingredienser för 4 personer

  • 200–300 g tofu 
  • 10 g färsk ingefära, riven
  • 1 salladslök, hackad
  • potatismjöl
  • Dipp:
  • 3 msk Kikkoman Naturligt bryggd ekologisk sojasås
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 tsk limesaft
  • 1 tsk äppelvinäger
  • 1 tsk honung
  • ett par droppar TABASCO® Pepper Sauce
  • olja till stekningen

Tillagning

Tillagningstid: 40min

Klappa tofun torr och skär den på längden i ca 1,5 cm tjocka skivor. Riv den färska ingefäran och finskiva salladslöken. 

Hetta upp alla ingredienserna till dippsåsen i en stekpanna – låt inte koka. 

Vänd tofuskivorna i potatismjölet och fritera i olja i 170 °C. Alternativt kan du steka tofun på båda sidorna i en panna i 2–3 minuter tills den är gyllenbrun och knaprig.

Servera tofun med varma grönsaker eller sallad och dippsåsen.