Dela på Google+:

Tofu-nudelsoppa

Ingredienser för 4 personer

per portion: 1699 kJ / 406 kcal

Tillagning

Tillagningstid: 1hr

Rensa svampen, koka upp buljongen, tillsätt svampen och låt småkoka under lock i ca 15 minuter. Låt dra i ca 30 minuter i rumstemperatur. Ta bort svampen och kombun, ställ undan svampen.

Tärna tofun och vänd i mjölet. Skala och pressa vitlöken, skölj spenaten väl och slunga den torr. Hetta upp oljan i en panna, bryn tofun guldbrun runtom och ta upp den ur pannan. Stek vitlöken och spenaten i stekskyn i 2–3 minuter, vänd ned teriyakisåsen.

Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Skölj sojabönsgroddarna väl. Fördela nudlarna, svampen, tofun, spenaten och groddarna i skålar, koka upp buljongen igen, häll i skålarna och servera tofu-nudelsoppan.

Tips: Grönsakerna kan varieras allt efter tycke och säsong.