Dela på Google+:

Tärningssallad med räk-och-ost-sticks

Ingredienser för 4 personer

per portion: 1567 kJ / 374 kcal

Till citron-majonnässåsen:

Till senaps-sojasåsen:

Till vårrullarna:

  • 8 vårrulleplattor
  • 80 g ost (dessertost efter behag)
  • 280 g räkor (utan skal)
  • ett par droppar Kikkoman naturligt bryggd sojasås
  • 15 g vetemjöl
  • 30 ml vatten
  • olja
  • 1 knippe koriander (eller persilja)

Tärningssallad:

  • 3 små potatisar
  • 1 tomat
  • 8 cm gurka
  • ½ avokado
  • 1 msk mjölk

Tillagning

Tillagningstid: 45min

Koka potatisen, häll av kokvattnet och låt potatisen svalna. Skölj, kärna ur och fintärna tomaten och gurkan. Fintärna även avokadon och de kokta potatisarna.

Rör ihop alla ingredienserna väl för citronmajonnäsen i en skål. Rör även ihop alla ingredienserna väl för senaps-sojasåsen i en annan skål.

Rör ut vetemjölet väl med vatten. Detta används sedan som klister för vårrulledegen.

Fintärna osten. Grovhacka räkorna med en kniv och krydda med ett par droppar Kikkoman sojasås. Lägg ca 35 g hackade räkor och osttärningarna i en smal linje mitt på degplattorna. Vik in degändarna, rulla ihop till en smal rulle och klistra fast skarvarna med mjölvattnet.

Hetta upp olja i en panna till ca 170 °C och fritera räksticksen riktigt knapriga. Späd ut en liten del av citronmajonnäsen med mjölk till en dressing och blanda med ingredienserna för tärningssalladen.

Lägg upp tärningssalladen och två räk-och-ost-sticks på en tallrik och arrangera de båda såserna (citronmajonnäs och senapssojasåsen) vackert på tallriken. Dekorera med koriandern.