Dela på Google+:

Svampsoppa

Ingredienser för 4 personer

per portion: 637 kJ / 152 kcal

  • 150 g lök
  • 1 tsk olja
  • lök
  • 200 g av 3 till 4 olika sorters svamp (champinjoner, ostronskivling, ekmussling (shiitake) etc)
  • 20 g bacon eller sidfläsk
  • 800 ml hönsbuljong  
  • 4 msk Kikkoman naturligt bryggd sojaså
  • 1 tsk strösocker
  • 60 g gräddfil eller crème fraîche
  • 7–8 stjälkar gräslök

Tillagning

Tillagningstid: 30min

Skala och skär löken i tunna skivor. Hetta upp olja i en panna och bryn löken vackert gulbrun. Rensa och skär all svamp i tunna skivor på ca 3 mm. Grovhacka och bryn hastigt bacon/sidfläsk i en kastrull med olja. Tillsätt svampen och fortsätt steka. Tillsätt hönsbuljongen och den brynta löken och låt koka upp. Smaksätt sedan med naturligt bryggd sojasås och socker. Häll soppan i soppskålar eller -tallrikar, klicka på en matsked gräddfil / crème fraîche och garnera med gräslök.