Dela på Google+:

Svamp stroganoff med sojasås

Ingredienser för 4 personer

per portion: 1897 kJ / 453 kcal

  • 2 msk olivolja
  • 1 gul lök, finhackad
  • 500 g brun svamp, fyrdelad
  • 2 vitlöksklyftor, krossade
  • 4 kvistar timjan, avrepade och hackade blad
  • 1 ½ msk paprika
  • 1 nypa cayennepeppar
  • 400 ml grönsaksbuljong
  • 300 g vildris
  • 200 ml gräddfil eller crème fraîche
  • 2 tsk senap
  • 4 msk Kikkoman Naturligt bryggd sojasås
  • litet knippe persilja, grovhackad
  • 1 citron, klyftad

Tillagning

Tillagningstid: 50min

Hetta upp oljan i en stor panna med hög kant och fräs löken mjuk i 5 minuter.

Sätt upp värmen och tillsätt svampen. Stek den guldbrun i 10 minuter under ständig omrörning.

Tillsätt vitlöken, timjan, paprika och cayennepeppar och låt koka i 2 minuter. Tillsätt grönsaksbuljongen och låt småkoka i 10 minuter. Tillsätt gräddfil/crème fraîche, senap och sojasås till svampen och låt småkoka i 10 minuter till.

Medan svampen småkokar, koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Låt rinna av och håll varmt.

Strax före serveringen: Blanda ned en del av persiljan i svampblandningen, spara resten av persiljan till garneringen. Servera med vildris och citronklyftor och garnera med persiljan.