Dela på Google+:

Sushibåtar med surimi och majs

Ingredienser för 4 personer

per portion: 235 kJ / 56 kcal

  • för varje sushi ca 18 g kokt, kryddat sushiris
  • 100 g surimi (krabbpinnar)
  • 140 g majs (burk eller djupfryst)
  • 2 msk majonnäs
  • 1/2 tsk wasabi
  • 3 noriark
  • lite sallat (ekbladssallat eller lollo rosso)
  • ca 20 körsbärstomater

Att dippa i:

Tillagning

Tillagningstid: 10min

Skär surimin i ca 1 cm långa bitar och dra isär den lite med fingrarna. Låt majsen rinna av väl, blanda med majonnäs, wasabi och surimi.

Rulla sushiriset mellan handflatorna till 20 små cylindrar. Skär noriarken i strimlor på ca 3x15 cm och linda dem runt sushiriscylindrarna. Lägg surimiblandningen på riscylindern.

Skölj tomaterna. Garnera sushin med sallat och tomater och servera med Kikkoman Naturligt bryggd sojasås.