Dela på Google+:

Stekt lammrygg med kryddstark sojasås

Ingredienser för 4 personer

per portion: 1626 kJ / 388 kcal

  •  600 g lammrygg
  • 4 msk Kikkoman Naturligt bryggd sojasås
  • 1 msk strösocker
  • 2 äggvitor
  • lite potatismjöl
  • olja

 Till den kryddstarka sojasåsen:

Tillagning

Tillagningstid: 30min

Till den kryddstarka sojasåsen: Skala och finhacka vitlöken och ingefäran. Finhacka även purjolöken. Blanda vitlöken, ingefäran, purjolöken och alla andra ingredienser till dem kryddstarka såsen väl i en skål. 

Skär lammryggen i tunna skivor. Rör ihop naturligt bryggd sojasås och socker väl i en skål. Fördela soja-socker-blandningen på lammköttet och gnid in det ordentligt. Låt lammköttet vila i 10–15 minuter. Vänd köttet först i äggvita och sedan i potatismjöl. Hetta upp olja i en panna (160–170 °C) och stek lammköttet. Lägg upp det stekta lammköttet på tallrik med tillbehör efter behag (t.ex. sallad) och häll den kryddstarka sojasåsen över.