Dela på Google+:

Stekt fiskfilé med färgstark grönsakssås

Ingredienser för 4 personer

per portion: 1293 kJ / 309 kcal

  • 15 g potatismjöl
  • 45 ml vatten
  • 200 g lök
  • 80 g morötter
  • 60 g paprika, grön
  • 80 g shiitakesvampar
  • 60 g purjolök (vita delen)
  • vegetabilisk olja
  • 300 ml dashibuljong (eller fiskbuljong)
  • 70 ml mirin (japanskt matlagningsvin)   
  • 5 msk Kikkoman Naturligt bryggd sojasås
  • 1 msk strösocker 
  • 30 ml risvinäger (eller äppelvinäger)
  • ett par droppar sesamolja
  • 8 x 50 g vitfiskfiléer (t.ex. guldbrax, torsk eller gös) 
  • lite vetemjöl

Tillagning

Tillagningstid: 45min

Rör ut potatismjölet i 45 ml vatten till en redning.

Skala, halvera och skiva löken tunt, 3–4 mm. Skala och strimla morötterna fint i ca 4 cm långa bitar. Ansa och strimla paprikan fint i ca 4 cm långa bitar. Rensa och skiva shiitakesvamparna fint. Strimla purjolöken mycket fint och skölj i kallt vatten. Låt rinna av väl.

Hetta upp olja i en panna och fräs upp de skurna grönsakerna utom purjolöken. Tillsätt dashibuljongen, mirin, naturligt bryggd sojasås, sockret och vinägern och låt koka upp. Häll ned redningen i sojasåsblandningen under omrörning och häll ett par droppar sesamolja över.

Hetta upp olja i en panna till 160–170 °C. Vänd fiskfiléerna i vetemjöl och stek dem. Lägg upp vardera två filébitar fisk på tallrik och häll grönsakssåsen över. Dekorera med den fiskurna purjolöken.