Dela på Google+:

Stekt filet mignon

Ingredienser för 4 personer

per portion: 992 kJ / 237 kcal

Tillagning

Tillagningstid: 15min

Skala och riv ingefäran och vitlöken i en djup tallrik eller en skål. Tillsätt Kikkoman Ponzu Chili sojasås och honungen. Blanda, lägg ned och låt filet-mignon-köttet marinera 1 timme, vänd då och då.

Förbered grönsakerna under tiden. Skiva pumpan i 1 cm tjocka skivor, skala och skiva sötpotatisen och kålrötterna i 1 cm tjocka skivor.

Häll ned olivoljan i en kastrull, tillsätt grönsakerna och de fyra kryddorna och bräsera på medelhög värme. Tillsätt Kikkoman Naturligt bryggd sojasås och 1 tsk vatten, täck över och låt det småkoka i 15 minuter på svag värme, rör om då och då. 

Ta upp filet-mignon-köttet ur marinaden, låt rinna av och stek i jordnötsoljan i 10 minuter på hög värme, vänd ofta. Tillsätt marinaden och låt koka ihop under ständig omrörning till en krämig sås, smaka av med peppar.

Skiva och arrangera köttet tillsammans med grönsakerna och såsen på tallrikar.