Dela på Google+:

Stekt ankbröst med äpple

Ingredienser för 4 personer

per portion: 812 kJ / 194 kcal

Tillagning

Tillagningstid: 30min

Skåra fettet på ankbrösten. Hetta upp oljan i en stekpanna på hög värme och stek ankbrösten på skinnet i 10 minuter. Ta upp ankbrösten ur pannan och häll stekskyn i ett separat kärl. Häll 3 tsk Kikkoman Ponzu Apelsin i pannan och koka upp, stek sedan ankbrösten i 3 minuter på den andra sidan. Dra undan pannan från spisen och låt svalna i 3 minuter.

Skala och klyfta äpplena i 8 klyftor. Häll 2 tsk Kikkoman Ponzu Apelsin i en stor kastrull och fräs upp i 2 minuter på hög värme. Tillsätt äpplena och bryn alla sidorna i 2 till 3 minuter. Tillsätt pinjenötterna, rör om och dra undan kastrullen från spisen.

Ta upp ankbrösten ur pannan, skär i strimlor och arrangera på tallrikar. Hetta upp och häll den undanställda stekskyn över ankbrösten. Arrangera äpplena och pinjenötterna med stekskyn bredvid ankbrösten. Krydda med peppar och servera.