Dela på Google+:

Spaghetti med broccolipesto och honungsglaserade kikärtor

Ingredienser för 4 personer

per portion: 734 kJ / 175 kcal

  • 300 g spaghetti
  • 250 g broccoli
  • 100 g finriven parmesanost
  • 1 dl crème fraiche
  • 0,5 dl pinjenötter
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 30 ml Kikkoman sojasås

Kikärtor

  • 20 g honung
  • 50 ml Kikkoman sojasås
  • 2 matskedar tomatpuré
  • 20 g olivolja
  • 400 g kikärtor

Garnering

  • 130 g halvtorkade tomater
  • Pinjenötter

Tillagning

Tillagningstid: 30min

Sätt ugnen på 180 °C. Koka upp vatten i en kastrull med en passande sil. Lägg ut bakplåtspapper på en bakplåt med hög kant. Dela broccolin grovt i jämnstora buketter och lägg dem i silen och sätt på ett lock som försluter väl. Ångkoka i 6 minuter.

Lägg den ångkokta broccolin i en matberedare och tillsätt vitlöken, crème fraichen, 30 ml Kikkoman sojasås, den rivna parmesanosten och pinjenötter. Mixa i en minut.

Blanda honungen med 50 ml Kikkoman sojasås, tomatpurén och oljan i en mellanstor skål. Tillsätt de avrunna kikärtorna och rör om. Lägg kikärtorna på den förberedda bakplåten och rosta dem i ugnen i 20 minuter. Ta ut ur ugnen och låt svalna något.

Koka spaghettin enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vattnet men spara på 1 dl av kokvattnet. Blanda spaghettin med det sparade kokvattnet och såsen i en stor panna. Blanda om i en minut på medelhög värme. Fördela spaghettin på fyra tallrikar och garnera med de rostade kikärtorna.