Dela på Google+:

Spagettisallad

Ingredienser för 4 personer

per portion: 2242 kJ / 535 kcal

  • 200 g spagetti
  • 100 g gurka
  • lite salt
  • 100 g lök
  • 150 g mandariner (på burk)
  • 40 g russin
  • 150 g majonnäs
  • 15 g pepparrot (riven)
  • 2 msk Kikkoman Naturligt bryggd sojasås
  • 4 salladsblad
  • 4 små tomater
  • lite körvel

Tillagning

Tillagningstid: 30min

Koka spagettin enligt anvisningarna på förpackningen. Spola hastigt av spagettin i kallt vatten och låt den rinna av väl. Skölj gurkan och halvera den på tvären. Gröp ut körnorna med en sked. Skiva gurkan tunt och strö över salt. Tryck ordentligt ut vattnet ur gurkan med handen och skölj sedan under rinnande vatten. Pressa ur gurkan väl. Skala, halvera och skiva löken tunt. Strö över salt. Tryck ur, skölj och pressa ur löken precis som med gurkhalvorna.

Häll mandarinerna i en sil, låt rinna av väl och klappa torrt. Lägg russinen i blöt i varmt vatten och låt dem rinna av väl. Blanda majonnäs, pepparrot och Kikkoman sojasås väl i en skål. Blanda alla ingredienser i en stor skål. Arrangera spagettisalladen på salladsbladen på tallrik och dekorera med tomaterna och körveln.