Dela på Google+:

Sojaspetsad chokladsufflé med stekta chilibananer

Ingredienser för 4 personer

per portion: 2127 kJ / 508 kcal

Till sufflén:

Till bananerna:

  • 50 g socker
  • saft av 1 apelsin
  • 1 färsk röd chili, urkärnad och finhackad
  • 2 bananer

Till garneringen:

  • lite citrontimjan

Tillagning

Tillagningstid: 5hr 30min

Låt choklad och smör smälta i vattenbad under omrörning.

Rör försiktig ihop ägg, äggula och socker, rör sedan ner blandningen tillsammans med mjölet och den söta sojan i chokladmassan och häll i suffléformar av silikon.

Låt svalna ungefär 5 timmar, grädda sedan i ugn på 200 °C i ca 12–15 minuter tills suffléerna reser sig lite.

Hetta under tiden upp sockret i en stekpanna tills det är lätt karamelliserat och vispa sedan ner apelsinjuicen. Dela bananerna i fyra delar och lättstek dem tillsammans med chilin i den karamelliserade apelsinsåsen.

Låt suffléerna vila i 1–2 minuter, stjälp sedan försiktigt upp dem på tallrikar, arrangera de stekta bananerna, garnera med citrontimjan och servera.