Dela på Google+:

Snabb bolognese med umamisting

Ingredienser för 4 personer

per portion: 833 kJ / 199 kcal

  • 300 g spagetti
  • 15 ml olja
  • 125 g tärnad bacon eller pancetta
  • 500 g köttfärs
  • 200 g morötter (3 mellanstora morötter)
  • 125 g blekselleri (2 stjälkar)
  • 1 liten lök
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 dl grädde (fetthalt 10–12 %)
  • 400 g krossade tomater
  • 30 ml Kikkoman naturligt bryggd sojasås

Till garnering

  • Färska basilikablad

Tillagning

Tillagningstid: 30min

Hetta upp oljan på medelhög värme. Bryn köttfärsen (utan att ta isär den) på båda sidor i 2 minuter tills den är brun. Tillsätt baconet, rör om så att köttfärsen smular sig. Stek ett par minuter tills köttfärsen är genomstekt. Häll bort överflödigt fett, ta en sil till hjälp om så behövs.

Skala och finhacka löken och vitlöken under tiden och rör ned i köttfärsen. Skala, finhacka och rör ner sellerin i köttfärsen. Låt steka på medelhög värme i 5 minuter, rör om ofta.

Blanda ner tomaterna, sojasås och grädde. Låt koka i 5 minuter tills såsen reducerats något. Smaka av, salta och peppra efter tycke och smak.