Dela på Google+:

Smarrig chili con carne

Ingredienser för 4 personer

per portion: 2031 kJ / 485 kcal

  • 500 g mager nötfärs
  • svartpeppar
  • 100 g chorizokorv, tärnad i 1 cm stora tärningar
  • 2 lökar, finhackade
  • 1 grön paprika, fintärnad
  • 3 vitlöksklyftor, krossade
  • 1 tsk nymalen kummin
  • 1 kanelstång
  • 1 lagerblad
  • 1 tsk chilipulver (eller efter behag)
  • 1 tsk torkad oregano
  • 2 burkar (400 g) hackade tomater
  • 1 burk röda kidneybönor
  • 1 msk tomatpuré
  • 200 ml oxbuljong
  • 3 msk Kikkoman Naturligt bryggd sojasås
  • 1 tsk strösocker
  • 20 g mörk choklad, 70-procentig, riven
  • färska korianderblad
  • gräddfil
  • riven cheddarost

Tillagning

Tillagningstid: 1hr 30min

Krydda nötfärsen med lite peppar, stek i en het stekpanna och ställ undan. Bryn chorizokorven, tillsätt löken, vitlöken och den gröna pepparn och stek i 3–4 minuter till. Tillsätt kummin, kanel, lagerblad, chilipulver och oregano och låt koka i 1–2 minuter. Lägg sedan över köttfärsen tillsammans med tomaterna, bönorna, tomatpurén och buljongen i stekpannan. Täck med lock ock låt småkoka på låg till medelhög värme i minst 1 timme (ju längre desto bättre). Krydda mot slutet av koktiden med 3 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås, socker och riven choklad. Servera med ris och garnera med ett par färska korianderblad, gräddfil och riven cheddarost.