Skaldjur med citrussojasås

Ingredienser för 4 personerper portion: 725 kJ / 173 kcal |
Citrussojasås:
|
Tillagning
Tillagningstid: 45min |
För kombubuljongen: Lägg kombutången i en skål med 100 ml vatten och låt dra i 3 till 4 timmar.
Blötlägg wakametången i vatten. Koka räkorna i saltvatten och spola dem hastigt i kallt vatten. Rensa bläckfiskfiléerna och skär dem i 2 x 3 cm stora och 4 till 5 mm tjocka kvadrater. Blanchera bläckfiskbitarna i kokande saltvatten och spola även dem hastigt i kallt vatten. Halstra pilgrimsmusslorna med gasbrännare till medium och spola dem hastigt i kallt vatten. Låt allt rinna av väl.
För citrussojasåsen: Koka upp kombubuljongen tillsammans med sockret och alla de andra vätskorna i en kastrull. Tillsätt katsuo-bushin och låt vila i cirka 30 minuter. Sila sedan av. Värm upp citrussojasåsen igen, tillsätt det blötlagda gelatinet och låt det smälta. Häll gelatinblandningen i en kastrull (eller någon låg behållare)och låt stelna i kylen.
Lägg upp wakametången på tallrik och arrangera räkorna, bläckfiskbitarna och pilgrimsmusslorna ovanpå. Skeda citrussojasåsgelén över skaldjuren. Dekorera med blomsterkrasse / indiankrasse.
